Primarul orașului Siret a criticat haosul legislativ în stabilirea salariilor care afectează și veniturile angajaților Spitalului de Psihiatrie Cronici din Siret.

Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret este al doilea ca mărime din Moldova, are 210 paturi și 168 de angajați.
Din cauza activității cu grad foarte mare de risc, psihiatria are sporuri mari. Unele modificări legislative în domeniul salarizării în sănătate au consecințe nefaste, strict din sporuri se pierd, în medie, mai mult de 1.000 lei, în mână”, a declarat primarul Adrian Popoiu.
Acesta a precizat că diminuările se împart în două categorii distincte:
– 115 angajați au pierdut între 300 și 800 lei la salariul net – aceștia sunt infirmierii, personalul care efectuează curățenia, șoferii, personalul TESA, asistentul social, bucătarii, farmacistul, etc.
– 53 angajați, medici și asistenți medicali, au pierdut din sporuri între 1.500 și 2.500 lei net, dar au câștigat efectiv la salariu, din cauza creșterilor salariale din luna martie, care au fost de aproximativ 30%.

Deci cu o mână s-a dat, cu cealaltă s-a luat. Aceste anomalii legislative și consecințele acestora au fost transmise doamnei deputat PNL Angelica Fădor pentru interpelare în Parlamentul României. 
Am discutat pe această temă și cu președintele PNL, domnul Ludovic Orban, în vederea identificării unor soluții, urmând ca astăzi să fie formulată o poziție și o propunere în acest sens.
Concluzionez, spunând ca actuala guvernare PSD dă, din nou, dovada incompetenței sale”, a conchis Adrian Popoiu, primarul orașului Siret.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.