Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, le-a transmis un mesaj siretenilor din diaspora prin care îi asigură de tot respectul său și al echipei care asigură în prezent conducerea Primăriei Siret.

Vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți în străinătate și pentru efortul de a susține financiar familiile rămase acasă. Eforturile voastre contribuie semnificativ la bunăstarea orașului nostru și nu trec neobservate”, a transmis primarul Adrian Popoiu.

Acesta este de părere că violențele apărute în timpul manifestațiilor de vineri, 10 august, din Piața Victoriei arată lipsa de respect a guvernanților față de cele trei milioane de cetățeni români plecați la muncă în țări dezvoltate.
Și din Siret au plecat la muncă în străinătate aproape 2000 de cetățeni astfel încât avem și noi o diaspora destul de numeroasă. De multe ori și dumneavoastră vă adresați primăriei Siret cu diverse nemulțumiri iar acest lucru nu trebuie să genereze violențe. Știm că nu suntem perfecți dar ne străduim să vă rezolvăm problemele cât mai bine”, a declarat Adrian Popoiu.

De asemenea, primarul din Siret susține că se depun eforturi mari pentru dezvoltarea orașului și că nu se bucură de sprijin din partea autorităților centrale, care de fiecare dată refuză cu eleganță ( sau fără … ), iar tot ceea ce se realizează se bazează pe efortul și implicarea autorităților de pe plan local.
Singura șansă care ne-a rămas sunt fondurile europene care însă au fost lansate cu o foarte mare întârziere. Programele europene pentru perioada 2014-2020 au fost lansate abia în acest an la numai doi ani de finalul perioadei. Din păcate fondurile europene nu au fost o prioritate reală pentru România în ultimii 4 ani.
Chiar dacă volumul de muncă a fost și este imens orașul Siret are deja un portofoliu de proiecte destul de bogat: 2 proiecte câștigate pe spații verzi, 2 proiecte câștigate aflate în faza semnării contractelor de finanțare ( unul pentru liceu, unul pentru grădiniță), 5 proiecte sunt depuse și se află în evaluare (unul are ca obiectiv reabilitarea drumului Siret – Pădureni si Mănăstioara), 3 proiecte foarte importante sunt în pregătire. Avem in vedere toate domeniile vieții economico-sociale: spitale, școli, drumuri, asistență socială, cultură, inovare, etc”, a mai declarat Adrian Popoiu.

Acesta a menționat și faptul că, împreună cu Consiliul Județean Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava se depun eforturi consistente pentru a convinge firme mari din România să investească în zonă.
Discuțiile sunt foarte dificile deoarece Moldova este aproape izolată rutier de restul țării ceea ce constituie un handicap major. De asemenea comportamentul ostil al guvernanților față de firmele mari descurajează investițiile în România. Marile firme preferă să deschidă fabrici in Ungaria, Polonia, Slovacia, etc. Acolo plătesc salarii, acolo se plătesc și impozitele.
Suntem conștienți însă că lumea nu stă pe loc și ne pregătim pentru viitor. Sperăm ca peste câțiva ani lucrurile să se schimbe iar dumneavoastră să vă gândiți la întoarcerea acasă”, a conchis primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.