Bogdan Loghin, primarul municipiului Rădăuți, s-a întâlnit miercuri, 3 februarie, cu medicii șefi de secții, din cadrul Spitalului „Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian”. Întâlnirea a avut loc în sala Casei de Cultură, pentru păstrarea distanțelor impuse de pandemie și a avut drept scop unele discuții consultative, privitoare la construcția noului spital.

Loghin a subliniat că noul amplasament (curtea din spatele spitalului) vizează cu prioritate reducerea distanței față de majoritatea laboratoarelor pentru efectuarea analizelor. Potrivit medicilor rădăuțeni, un proiect asemănător a mai fost, înaintat și administrațiilor anterioare, din păcate fără succes. Alături de primar a fost prezent și arhitectul Ciprian Galan, care a purtat cu medicii prezenți, discuții aplicate, în fața planșelor proiectate, privitoare la amplasament și necesități. În esență, potrivit specialiștilor din spital, deși s-a pornit de la ideea unei construcții modulare (neoportună și nefuncțională, ca în cazul Lețcani) și avansată ulterior la P+1, construcția trebuie să fie de tip parter plus două etaje, date fiind foile de zi care sunt profitabile financiar și normele care impun autorizările ulterioare.

„S-a concluzionat că noua construcție trebuie să acopere necesitatea și numărul de paturi pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii și infecțioase, indiferent dacă la data finalizării, cazurile de COVID19 vor fi foarte puține. Stabilirea locației noului spital este un punct important în cadrul etapelor de realizare, proiectantul fiind obligat să se alinieze la utilități precum rezerva de apă, de oxigen, de gaz și de energie electrică”, a precizat primarul Bogdan Loghin.

La final s-a discutat și despre modernizarea spațiului de parcare ca un proiect integrat. Primarul Loghin s-a declarat mulțumit de rezultatul ședinței, cu atât mai mult, cu cât noul amplasament, crearea spațiilor pentru foile de zi și reducerea distanței dintre spitalul din proiect și laboratoarele de analize existente în spital, vor permite realizarea unor economii substanțiale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.