În ajunul Zilei Unirii, stațiunile turistice de interes național din Bucovina, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, prin votul unanim al consilierilor locali, i-au împuternicit pe primari să facă proiectul de Statut și parteneriatul cu Consiliul Județean Suceava pe proiectul de Organism Management al Destinației conform OUG 15/2017.

Astfel, prin asocierea stațiunilor de interes național din județul Suceava se dorește o evoluție pe plan turistic, prin implementarea de noi proiecte comune.

Despre această asociere, primarul stațiunii turistice Vatra Dornei, principala stațiune din asociere, a declarat că va avea, cu siguranță, un ecou în promovarea Bucovinei, subliniind faptul că acest organism va atrage din mediul privat agenți economici și operatori în turism.

 „Cu siguranță 3 este mai puternic decât 1. Sunt convins că prin această asociere vom reuși să lăsăm ceva în urmă și mă refer aici la proiecte palpabile comune. Pot să vă spun că am discutat introducerea unui tren cu vagon restaurant care să plece de la Gura Humorului și să ajungă până la Vatra Dornei, turiștii având posibilitatea să opteze unde să schieze, unde să se cazeze și așa mai departe. Dorința noastră, a primarilor, este să ne unim forțele și să accesăm împreună fonduri”, a transmis primarul Boncheș.

 De asemenea, Gheorghe Flutur a declarat, după ședința comună de la Vatra Dornei, că această asociație este deschisă și către  celelalte localități turistice din județul Suceava care doresc să intre în această structură.

 „Dorim să ne promovăm sub un brand unitar al Bucovinei, să vindem pachete turistice integrate, în toate cele trei stațiuni. Acestea vor fi văzute ca un întreg și ne propunem să punem în valoare toate formele de turism din zonă care pot deveni complementare pentru cele trei stațiuni. Ne leagă domeniul schiabil- județul Suceava are peste 16 km de pârtii de schi, ne leagă parcurile și rezervațiile naturale, ne leagă monumentele UNESCO, ne leagă satele tradiționale bucovinene, gastronomia, mozaicul multietnic și multicultural și pe distanță de 50 de kilometri poți beneficia de aproape toate formele de turism”, a transmis președintele CJ Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.