Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, are doar cuvinte de laudă despre Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în ciuda faptului că, la nivel național, dar și local, activitatea unor medici de elită a fost denigrată și târâtă în noroi. De altfel, și despre Bucovina, edilul are doar cuvinte de laudă, susținând că aici „sunt oamenii cei mai mândri și mai mai frumoși”, iar zona este „cea mai curată și cea mai îngrijită”.

Din nefericire, edilul a contactat COVID-19 și, alături de familia lui, au fost internați în Spitalul Județean, la secția Boli Infecțioase. După cum a relatat Gheorghe Fron, inițial i-a fost frică să ajungă să fie internat pe această secție, din cauza valului de știri negative care acaparaseră spațiul public, însă din primele clipe petrecute acolo edilul a constatat că toate acele informații erau eronate și că personalul medical și condițiile de acolo sunt extraordinare.

Când am fost internat mi-a fost foarte frică pentru că am fost repartizat pe secția Boli Infecțioase, acolo unde erau cazurile cele mai grave și despre care s-a vorbit doar urât în presă. Când am ajuns acolo am constatat cu totul altceva. În primul rând, totul era foarte curat și foarte îngrijit, iar, ce m-a surprins cel mai mult, a fost profesionalismul și dragostea și atașarea sufletească a tuturor cadrelor medicale. Am numai cuvinte de laudă și chiar sunt mândru că Bucovina este lăudată pentru obiectivele turistice, însă aș vrea să subliniez că aceste laude sunt datorate oamenilor de calitate de aici”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Edilul de la Cornu Luncii a subliniat că angajații Spitalului Județean Suceava sunt oameni deosebiți, empatici și bine pregătiți, iar faptul că reușesc în condiții grele să-și facă meseria cu drag denotă profesionalism.

Sunt oameni deosebiți, și spun asta pentru că, întâmplarea face că în viața mea am suferit șase intervenții chirurgicale și am stat, între unul și doi ani, în spitale etalon din țară, însă, cu mâna pe inimă, pot spune că nicăieri nu am fost la fel de bine îngrijit ca la Spitalul Județean Suceava. Jos pălăria pentru acești oameni, cărora nici măcar nu le-am văzut fețele, pentru că erau îmbrăcați în combinezoane. Tot personalul medical avea scris, în zona inimii, cu markerul, numele și așa știu că au fost medicii Monica Terteliu, Ingrid Elena Rusu, Loredana Elena Corodescu, Olga Adriana Sturza și Alina Daniela Mihailiuc. Asistenții medicali nu aveau scrise și numele de familie, însă le-am reținut prenumele celor care au avut grijă de noi. Este vorba de asistenții medicali: Geta, Lili, Ana, Nicoleta, Maria, Vlad, Daniela, Doinița, Elisaveta, Mihaela, Gabriela, Geanina, Georgeta, Gina, Mirela, Anca și Nicoleta. În spital a fost și voluntarul Andrei, un băiat deosebit care a creat mereu bună dispoziție, iar de câte ori intra în salon ne făcea pe toți să zâmbim și să ne simțim bine. Un om extraordinar este și psihologul Tucaliuc Emanuela care venea zilnic la noi pentru a ne ridica moralul și pentru a ne face să gândim pozitiv. Trebuie să spun că la fel de extraordinare sunt și infirmierele: Lăcrămioara, Mariana, Mihaela, Floarea, Doina, Rachila, Stela, Carmen, Viorica, Maria, Camelia, Rodica și Elena”, a subliniat edilul Gheorghe Fron.

Primarul a adăugat că toți acești oameni fac eforturi uriașe pentru a fi alături de semenii lor și pentru a-i ajuta să învingă coronavirusul. De altfel, edilul este foarte mulțumit de modul în care cadrele medicale s-au comportat cu pacienții și a subliniat că este foarte ușor să arunci cu pietre, cum a făcut o parte a presei, fără să te gândești că poți afecta o comunitate întreagă de oameni valoroși.

Toată lumea a dat în spitalul acesta din toate direcțiile și nu este frumos, pentru că vinovații nu sunt nici în Suceava și nici în Cornu Luncii, ci acolo sus, pentru că cei de la nivel central, în urma informațiilor pe care le aveau despre ce se întâmplă la nivel mondial, trebuiau să ia măsurile la timp”, a precizat Gheorghe Fron.

Edilul a spus că singurul lucru care nu i-a plăcut la Spitalul Județean a fost faptul că toaletele sunt comune, în contextul în care în acea secție sunt internate mereu persoane care suferă de boli infecțioase.

 

Primarul Fron se implică activ în rezolvarea problemelor comunității

 

În ceea ce privește comunitatea pe care o reprezintă, primarul s-a implicat activ și a mers personal pentru a împărți diverse pachete și materiale necesare prevenirii răspândirii noului coronavirus, dar și cele necesare persoanelor aflate în dificultate.

Înainte de Paști am mers zilnic la CRRN Sasca Mică pentru că prietenii noștri de la Rotary, de la Asociația Veteranilor de Război și de la Asociația Cultul Eroilor, cu domnul Davidel și cu domnul colonel Niga, ne-au ajutat și am dus primele combinezoane și primele măști pentru a-i proteja pe toți oamenii de la Sasca Mică. Centrul de la noi este cel mai mare din România, cu un total de aproape 650 de persoane, cu dizabilități și angajați. Am ajutat și eu la descărcarea pachetelor cu ajutoare”, a spus primarul.

Pe de altă parte, chiar la începutul decretării stării de urgență, edilul de la Cornu Luncii a achiziționat combinezoane și materiale de protecție pentru polițiștii locali, cadrele medicale și angajații serviciului de salubrizare din comună, întrucât și aceștia sunt expuși în fața virusului.

Noi toți am muncit, nu ne-am ascuns undeva ca să treacă pandemia. Am făcut dezinfecții și ne-am implicat activ. Nici când am stat în spital nu am stat degeaba, ci am ținut legătura cu viceprimarul și cu cei de acasă”, a spus primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

 

Edilul Gheorghe Fron: Eu îi iubesc pe acești oameni speciali de la Sasca Mică”

 

În ceea ce-i privește pe beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, edilul are doar cuvinte de laudă susținând că: „nicicând și niciunde nu m-am simțit mai bine și mai iubit, decât între oamenii speciali de la Sasca Mică”.

Eu îi iubesc pe acești oameni speciali și sunt foarte atașat de ei și de personalul de acolo”, a subliniat Fron.

De altfel, Gheorghe Fron a subliniat că întreg personalul angajat la CRRN este calificat, chiar cu stagii de calificare în Germania, iar centrul este etalon în țară, întrucât angajați din alte părți vin să obțină calificarea la Sasca Mică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.