Cătălin Iordache devenea primar al comunei Șaru Dornei, în anul 2000, pe când avea doar 27 de ani. Astăzi, edilul își amintește cu drag de perioada în care aspira la funcția de primar și, de asemenea, povestește că nu le-a promis nimic oamenilor niciodată, iar astfel, faptele au reușit să facă diferența.

Primul meu proiect cu finanțare europeană a fost modernizarea unui drum pe o lungime de 9 kilometri și jumătate, care făcea legătura între patru sate. Era un drum de pământ și nimeni nu credea că acolo va fi cândva asfalt. Un alt proiect de suflet a fost reabilitarea sediului primăriei noastre. Am fost foarte insistent cu toți cei care puteau să ne ajute în finanțarea acestui obiectiv. Mai apoi, cu fonduri europene și guvernamentale am continuat să aducem investiții în comuna Șaru Dornei. Astfel, am anvelopat blocurile din comună, am făcut o stație de epurare, care astăzi este una modernă și pentru care atunci când suntem vizitați de cei de la Apele Române mai primim și laude”, povestește astăzi primarul.

Absolvent a unei facultăți de prestigiu din Iași, Cătălin Iordache a înțeles că educația trebuie să ocupe un loc fruntaș pe lista priorităților sale.

Avem două grădinițe construite: cea cu program normal din Neagra Șarului, care funcționa în două apartamente ale blocului, dar și Grădinița cu Program Prelungit de la Șaru Dornei. Pentru școala din Șaru Dornei am depus și pe fonduri europene un proiect, dar am obținut un punctaj slab, iar acum l-am depus și pe PNDL, și sperăm să obținem finanțare”, a declarat primarul Iordache.

Și cele două cămine culturale din comună au fost modernizate, iar pentru cel din Neagra Șarului, primarul va depune un proiect pe AFIR pentru dotarea acestuia. Și cabinetele medicale au fost reabilitate și modernizate, iar acestea sunt doar câteva dintre proiectele pe care le-a realizat primarul Cătălin Iordache, care nu are de gând să oprească aici.

Avem un proiect în derulare în momentul de față care se referă tot la drumuri, este vorba despre 5,3 kilometri de drum, de asemenea și pe GAL Bazinul Dornelor am mai făcut un drum, iar în acest moment am mai depus la AFIR un proiect pentru 6 kilometri de drum. Pe PNDL 2 am depus un proiect de extindere și modernizare a școlii și aici mă refer la grupuri sanitare, centrală termică, bibliotecă și o cancelarie, dar și un proiect ce se referă la repararea unui drum comunal. Tot pe PNDL ne-am propus să refacem 6 poduri peste râul Neagra”, a mai declarat edilul.

Cătălin Iordache este primar al comunei Șaru Dornei din anul 2000, comuna acestuia fiind considerată astăzi una dintre cele mai moderne comune din județul Suceava.