Primarul comunei Pojorâta,  Ioan Bogdan Codreanu, face apel la autoritățile județene și centrale să acționeze de urgență în cazul ursoaicei care face ravagii, în continuare, pe raza localității și amintește că a trimis adrese către Instituția Prefectului Județului Suceava și către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență încă de pe data de 12 mai.

Deși a trecut peste o săptămână, în dimineața zilei de 20 mai,  ursoaica a fost din nou văzută lângă casele oamenilor.

„Am făcut, din nou, revenire la adrese și le cer public autorităților să își facă treaba! Zeci de bovine au fost fugărite de animalul sălbatic, fermierii sunt nemulțumiți, și pe bună dreptate, iar pericolul este cu atât mai mare, cu cât copiii așteaptă autobuzul în stație, iar ursoiaca dă târcoale printre case. Este inadmisibil ca în atâtea zile să nu se ia nicio măsură”, a spus primarul comunei Pojorâta.

Codreanu a contestat și lipsa de reacție a parlamentarilor suceveni pe care nu i-a interesat subiectul și care ar fi putut să ceară urgenentarea emiterii acelui ordin privind relocarea exemplarului. Totodată, edilul a inclus la aceeași categorie și autoritățile județene.

„Parlamentarii suceveni, care rup clanța la ușă în campaniile electorale, sunt absenți când ar trebui să își facă treaba. Cred că puteau să îl informeze îndeaproape pe domnul ministru, însă se pare că au treburi mai importante decât situația ursului din Pojorâta. Știu pe cineva care se autointitulează «șeful județului» și este și silvicultor. Nu l-am văzut nici pe el îngrijorat de faptul că se pot produce victime omenești din cauza lipsei de implicare”, a mai spus Codreanu.

Primarul Pojorâtei a spus că locuitorii amenință cu proteste în fața instituțiilor județene, iar în acest sens el nu se va împotrivi deoarece oamenii sunt îndreptățiți.

„Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava, Gheorghe Flutur, Instituția Prefectului Județului Suceava, trezirea!”, a mai transmis primarul comunei Pojorâta.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.