Primarul comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, dezminte titlurile alarmiste cu privire la situația COVID din localitatea pe care o reprezintă. Acesta a explicat că există 7 persoane care sunt încadrate la patologia COVID, din care două sunt internate la spital, una urmează tratament la domiciliu, iar celelalte sunt contacți direcți ai persoanelor depistate. Cu toate acestea, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta s-a întrunit și a dispus noi măsuri pentru reducerea răspândirii coronavirusului și pentru revenirea, cât mai repede, la normalitate.

„Locuitorii comunei Pojorâta trebuie să știe că este important să respectăm toate regulile impuse, însă nu este cazul de o panică generală la 7 cazuri încadrate la coronavirus. Începând de astăzi, accesul în Primăria comunei Pojorâta se realizează doar în zona tampon, magazinele din localitate nu mai permit accesul în incintă, clienții fiind serviți la ghișeu, iar la slujbele religioase masca rămâne în continuare obligatorie. Îi asigur pe cetățenii comunei că am luat toate măsurile necesare și am convingerea că, împreună cu sprijinul lor, vom ieși din această situație în cel mai scurt timp”, a declarat primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu.

De asemenea, CLSU Pojorâta a hotărât că activitățile sportive sunt interzise. Totodată, interzise sunt și vizitele rudelor sau aparținătorilor persoanelor rezidente în Centrul de Reabilitare și Recuperare a persoanelor cu Handicap Pojorâta.

Cursurile de la unitatea școlară se desfășoară exclusiv online, însă din acest punct de vedere nu există probleme și asta pentru că Primăria a cumpărat 150 de tablete conectate la internet pentru copiii aflați în imposibilitatea achiziționării dispozitivelor necesare desfășurării cursurilor online.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.