Spitalul Municipal Fălticeni poate fi oricând deschis pentru pacienți, dacă Ministerul Sănătății alocă cele 24 de milioane de lei pentru achiziționarea dotărilor medicale. Potrivit primarului Cătălin Coman, până pe data de 20 decembrie vor fi finalizate lucrările la cele trei scări de incendiu necesare autorizării ISU.

„Spitalul din Fălticeni este o problemă foarte sensibilă și nu doar la nivelul locuitorilor orașului pentru că, de-a lungul vremii s-a tot spus că nu se merită făcută investiția. În 2012 am preluat acest spital cu uin grad de realizare de 23%. Acum unitatea spitalicească este finalizată. Pe 20 decembrie vor fi finalizate retușurile la scara de incendiu. Vorbim de o construcție finalizată, în interiorul căreia este șters și praful”, a declarat primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman.

Acesta a explicat că  există, totuși, o diferență între finalizat și funcțional. Ca să fie funcțional, spitalul are nevoie de dotări medicale, de aparatură specifică, dar și de dotări nemedicale, care au fost achiziționate integral în acest an.

„Pentru partea de dotări medicale avem licitația finalizată, iar tot ceea ce a depins de noi, am făcut. Astfel, am trimis către Minister documentele cu acord cadru. În această săptămână vom trimite încă o revenire la adresa noastră prin care o să explicăm încă odată, dacă mai este nevoie, necesitatea pentru care acest spital trebuie să fie deschis cât mai repede”, a adăugat primarul Coman.

Acesta a făcut un apel la toți politicienii suceveni pentru a face lobby la Ministerul Sănătății în vederea alocării sumei de bani aferente achiziționării aparaturii și a dotărilor medicale necesare funcționării unității spitaliceșiti.

„Rog toate forțele politice, și de la nivel județean și de la nivel național, să sprijine deschiderea spitalului, pentru că tot ceea ce a depins de noi, am făcut. Noi am făcut licitația, am semnat contractele cu furnizorii și acum așteptăm să vină banii pentru a putea achiziționa dotările medicale, iar în momentul în care obținem finanțarea, într-o lună deschidem spitalul”, a conchis primarul Cătălin Coman.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.