Primarul comunei Crucea, Dorin Rusu, recunoaște că anul 2016 n-a fost unul ușor, și asta pentru că situația prin care trece mina de uraniu nu este una bună, însă, cu toate acestea, comuna n-a fost ocolită și de lucrurile bune.

Dorin Rusu a vorbit într-un interviu acordat ziarului SuceavaLive despre investițiile pe care, împreună cu echipa sa din primărie, a reușit să le ducă la final.

„N-a fost un an ușor pentru că în viață Dumnezeu ne mai dă și teste, nu doar zile bune. Sunt bucuros că, împreună cu echipa din primărie, și cu cei care formează Consiliul Local al comunei Crucea am reușit să depășim momentele grele, și mai mult decât atât, să și finalizăm proiecte importante pentru comunitatea noastră. Mă refer aici la modernizarea prin betonare a unei porțiuni de jumătate de kilometru de drum comunal (Poiana Bobului-Crucea), dar și la amenajarea aleii pietonale (437 ml–pavaj printre vile-centru Com Crucea). De asemenea, am reușit să anvelopăm biserica Sf. Nicolae din Cojoci (termosistem,decorativă), să alimentăm cu apă satul Chiril, zona Lucanu, dar și să alimentăm cu energie electrica și să extindem sala de fitness, de la baza sportivă -stadion. Un alt proiect important pe care am reușit să îl finalizăm este cel de  «Modernizare  a 1,516 km drumuri comunale în satul Satu Mare și Coasta Șarpelui-Crucea», și pentru că sistemul de învățământ este important pentru noi, am reușit să și reparăm și să modernizăm Școala Gimnazială Crucea”, a declarat primarul comunei Crucea, Dorin Rusu.

modernizare-alei-pietonale sala-de-sport-din-comuna-crucea

Planuri de viitor

Edilul a mai menționat și că, investițiile și planurile de viitor pentru comuna în fruntea căreia se află sunt în continuare foarte mari. Acesta s-a referit la faptul că, a depus deja un proiect european pentru „Reabilitare, modernizare și dotare Cămin Cultural Chiril”.

Totodată, Dorin Rusu a spus că are ca obiectiv prioritar pentru anul 2017 reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare și epurare în comuna Crucea, (după preluarea prin Hotărâre de Guvern de la Compania Națională a Uraniului).

De asemenea, edilul își propune să modernizeze și să doteze la standarde europene grădinița cu program normal din satul Crucea, să modernizeze drumurile comunale în comuna Crucea, sat Chiril-Pârâul Crucii-Pârâul Leșului, tot prin proiect european. Primarul mai are în vedere și achiziționarea unor utilaje pentru primărie, reabilitarea și modernizarea iluminatului public stradal pe raza comunei Crucea (proiect european), dar și construirea unei săli noi de sport în comună.

„Le mulțumesc colegilor mei fără de care n-am fi putut vorbi astăzi despre aceste proiecte și planuri mărețe de viitor. Îi asigur pe cetățenii comunei Crucea că binele lor va fi în continuare o prioritate pentru noi”, a conchis edilul comunei Crucea, Dorin Rusu.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.