Între 3 și 6 septembrie, în satul Solonețul Nou are loc Sărbătoarea Roadelor sau a Recoltei, eveniment cu tradiție pentru comunitatea de polonezi. La evenimentul organizat de către Uniunea Polonezilor din România – Dom Polski Suceava, va fi prezentă și o delegație din comuna Mucharz din Polonia, localitate înfrățită cu comuna Mănăstirea Humorului. Potrivit primarului Viorel Croitoru, acest eveniment reprezintă o mare bucurie pentru comunitatea de etnici poloni din comuna pe care o reprezintă.

„Delegația din Polonia va fi însoțită de către primarul comunei Mucharz, Renata Galara, pe care am invitat-o cu mult drag să ia parte la acest frumos eveniment. Noi, autoritățile publice locale, suntem alături de toți cetățenii și îi sprijinim în activitățile culturale pe care le desfășoară”, a declarat primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Sărbătoarea Roadelor sau a Recoltei diasporei poloneze din România se desfășoară în mod tradițional la Solonețul Nou, localitatea cu cea mai mare comunitate poloneză din Bucovina și constituie un prilej de întâlnire a tuturor naționalităților conlocuitoare.

Trebuie precizat că Mănăstirea Humorului și Mucharz au un Acord de Înfrățire și Cooperare din anul 2014. Potrivit acestuia, părțile au convenit să intensifice cooperarea în mai multe domenii, respectiv administrație, economie, mediu, sănătate, știință, cultură, sport și turism, folosind forme diverse de colaborare, specifice nivelului actual de dezvoltare al celor două localități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.