Urmare a apariției în spațiul public a unor informații conform cărora s-ar complota împotriva Mocăniței Huțulca din Moldovița, primarul localității, Traian Iliesi, aduce câteva lămuriri în această situație, subliniind că pe ordinea de zi a Consiliului Local Moldovița nu se regăsește niciun punct referitor la Mocăniță.

„Este la modă ca mai întâi informațiile să apară pe Facebook, iar mai apoi să fie anunțată și conducerea locală. Nu există niciun punct pe ordinea de zi legat de Mocănița Huțulca, iar administrația locală a susținut acest obiectiv mai mult decât ar fi făcut-o altcineva. Dacă există, totuși, nemulțumiri legate de funcționarea Mocăniței din partea oamenilor din comună și ele trebuie luate în considerare“, a declarat Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița.

De altfel, edilul a făcut precizări și în ceea ce-l privește pe proprietarul trenului cu abur, invitându-l, ca de fiecare dată, la un dialog civilizat care rezolvă toate potențialele probleme.

„Proprietarul Mocăniței trebuie să înțeleagă că s-a alăturat unei comunități de oameni gospodari și că soluția este întotdeauna dialogul și nu postările pe Facebook. Refuz să îl încadrez pe domnul Hocevar în rândul agitatorilor care terfelesc numele comunei noastre și îi recomand să trateze cu maturitate orice situație ce apare. De altfel, oricine este binevenit în cadrul ședințelor de Consiliu Local. Salut participarea domnului Hocevar și îmi doresc ca împreună să găsim și cea mai bună variantă de colaborare, ca în final și bugetul local al comunei să beneficieze de o îmbunătățire din acest punct de vedere”, a conchis Traian Iliesi.

Precizăm că, în cursul zilei de joi, 22 septembrie, a fost publicată pe Facebook o postare în care se spunea că „Fortele negative din localitate Moldovita, cu Alin B. in frunte, fac o noua incercare de a distruge simbolul Moldovitei, Mocanita Hutulca. Alin B. umbla de la casa la casa, de la om la om sa stranga 500 de semnaturi impotriva Mocanitei, invocand ca locomotivele ar polua cu particole fine. La sedinta CL care are loc vineri, 24.9.2021, la punct diverse, doreste sa inceapa demersurile pentru a cere incetarea activitatii Mocanitei. Motivele dumnealui sunt cunoscute, in primul rand se simte deranjat ca existenta Mocanitei imparte terenurile pe care dezfasoara activitatea in 2, dar mai mult, din cauza existentei linilor IF1 si IF2 terenurile care la licitatie de luni 20.9.2021 era «destinate» sa fie licitate de dumnealui, pe baza contestatiilor facute de detinatorul infrastructurii, a fost anulata… In afara de asta cunoastem cum functioneaza caracterul, adica daca cineva are taxi, magazin de constructii, carmangerie, discoteca etc, si el trebuie sa aibe. Exista zvonuri ca, mai din nou, impreuna cu un alt proprietar de gater, si dumnealui doreste sa aibe Mocanita lui… Administratia Mocanitei este pregatita cu studii de specialitate pentru a contra demersurile pe care dumnealui doreste sa initieze, dar, fara dar si daca, va fi nevoie de sprijinul tuturor sustinatorilor Mocanitei Hutulca pentru a trece si peste aceasta noua incercare de a distruge Mocanita. Din acest motiv, va rugam sa participati vineri la sedinta CL. UN VOT PENTRU CONTINUITATEA MOCANITEI!”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.