Primarul comunei sucevene Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea, consideră că tradițiile și obiceiurile de iarnă din Bucovina ar trebui incluse în Patrimoniul Imaterial UNESCO. Acesta a subliniat  că tradițiile trebuie conservate și promovate și, cel mai important, trebuie transmise din generație în generație.

Trebuie spus că edilul Viluț Mezdrea este un păstrător și un promotor al tradițiilor autentice, iar de când se află în fruntea comunei Poiana Stampei organizează an de an evenimente culturale prin care pune în evidență tradițiile și obiceiurile locului.

„Aș include aceste obiceiuri din Bucovina în Patrimoniul Imaterial UNESCO. Tradițiile și obiceiurile de iarnă de la noi sunt unice în lume și nu sunt păstrate nicăieri așa cum se păstrează în Bucovina”, a declarat primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO include tradiţiile şi expresiile orale, limba ca vector principal, artele spectacolului, practicile sociale, ritualurile şi evenimentele festive, cunoştinţele şi practicile referitoare la naturã, la univers şi la tehnicile legate de meşteşuguri tradiţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.