Primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu, a primit cu adâncă întristare vestea că ÎPS Pimen, cel care ani de-a rândul a fost un adevărat simbol al ortodoxiei, a plecat la Ceruri. Primarul spune că nu o dată cuvântul Sfinției Sale a adus binele celor ce l-au ascultat, iar înțelepciunea sa a fost izvor pentru trezirea conștiinței multor oameni.

Nu de puține ori, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost parte din evenimentele comunității din Pojorâta, iar asta va păstra memoria sa și mai vie în rândul oamenilor.

„ÎPS Pimen a fost un român pentru care noţiuni precum Patrie, Neam, Onoare și Cinste nu erau vorbe-n vânt. Sfinția Sa face parte din generația marilor duhovnici ai României contemporane, oameni pe care comunitatea din Pojorâta nu îi va da uitării vreodată. ÎPS Pimen va rămâne în rugăciunile noastre și îi vom fi recunoscători pentru ce a semănat în sufletele noastre atât cât vom fi pe acest Pământ”, a transmis primarul de la Pojorâta.

Reamintim că ÎPS Pimen Suceveanul a încetat din viață miercuri, 20 mai, la Institutul „Matei Balș” din capitală, din cauza noului coronavirus.  Trupul neînsuflețit își va găsi odihna veșnică la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.