Mai multe clipuri video postate de curând în spațiul public în care se urmăreau două transporturi de material lemnos au iscat o serie acuzații ce par a fi departe de realitate și care impun clarificări.

După ce Gheorghe Oblezniuc, unul dintre activiștii de mediu din zona Moldovița, a postat aceste videoclipuri în care declara că mașinile sunt proprietatea primarului comunei Sadova, Mihai Constantinescu Otcu, edilul reacționează și lămurește situația ce l-a avut drept țintă.

„Am urmărit, la rândul meu, acele filmări și nu pot accepta aceste neadevăruri ce mă vizează doar de dragul audienței, care crește dacă este vorba despre un primar.

Concret, cele două mașini de lemn nu erau ale firmei soției mele, ci erau ale unor cetățeni de pe raza comunei Sadova pentru care nu este răspunzător primarul, proprietarii fiind majori și cu descernământ”, a declarat primarul comunei Sadova.

De asemenea, în spatele celor două camioane care transportau material lemnos se afla și o mașină Toyota, personalizată, cu numere de București, în care, același activist de mediu, susținea că se află edilul comunei Sadova, însă, din nou, informația nu avea conexiune în realitate.

„În seara respectivă nici măcar nu eram în localitate, iar martorii pot confirma asta. Mașina care se afla în urma camioanelor NU era mașina Primăriei Comunei Sadova, iar eu, repet, nu aveam cum să fiu în ea pentru că nu îmi aparține și pentru că eu nici nu mă aflam în zonă.

În aceste condiții, să faci LIVE pe Facebook și să spui că primarul comunei Sadova ți-a arătat semne obsene, mi se pare strigător la cer și, tocmai de asta, în cursul zilei de luni, 15 februarie, voi depune o plângere penală pentru că lucrurile nu pot rămâne așa. Toate acuzațiile vor fi demontate cu documente și dovezi”, a mai subliniat edilul.

Trebuie precizat că acuzațiile la adresa primarului au continuat și după episodul trasporturilor de lemn și s-au referit și la membrii familiei edilului, ceea ce, din nou, l-a nemulțumit pe Mihai Constantinescu Otcu.

De asemenea, în cadrul comentariilor de pe rețeaua de socializare se instiga la fapte extrem de grave, un exemplu în acest fiind incendierea locuinței edilului.

De menționat este și faptul că, în prezent, primarul comunei Sadova nu este nici măcar acționar în vreo firmă ce are ca obiect comercializarea și prelucrarea lemnului, iar firma deținută de soția sa, nu a fost depistată cu nimic illegal, desi a fost îndelung verificată.

În contextul evenimentelor din ultima perioadă, primarul comunei Sadova face apel la o mai bună informare a celor care fac acte de activism și descurajează vehement promovarea informațiilor false lansate în spațiul public doar din dorința unei audiențe crescute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.