Vasile Andriciuc, primarul suspendat al comunei Șcheia, se va putea întoarce la locul de muncă, după ce a expirat măsura preventivă a controlului judiciar instituită față de acesta.

Astfel, prin Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, Vasile Andriciuc îşi va exercita drepturile şi își va îndeplini îndatoririle ce îi revin conform prevederilor legale.

Măsura controlului judiciar şi suspendarea mandatului de primar i-au permis lui Vasile Andriciuc să candideze din nou la Primăria Șcheia. Deoarece a fost ales şi nu a intervenit nicio altă modificare în situaţia lui juridică, mandatul câştigat  i-a fost validat, însă prefectul a trebuit să emită un nou ordin de suspendare pentru restul perioadei de control judiciar în care Vasile Andriciuc a avut interdicţia de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Andriciuc este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi două infracţiuni de fals intelectual.

Acesta a depus jurământul în data de 27 iulie 2016 în faţa Consiliului local al comunei Şcheia.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.