Dorin Pînzar, primarul comunei Sucevița, a participat luni, 6 noiembrie, la Consiliul Județean Suceava, la întâlnirea organizată de președintele CJ, Gheorghe Flutur.

La întâlnirea la care au participat toți cei care activează în domeniul turismului – asociațiile de turism, reprezentanții structurilor de cazare, agențiile de turism, primarii din localitățile cu potențial turistic, centrele de informare turistică din județ, edilul comunei Sucevița a solicitat sprijin financiar pentru a-și putea duce la bun sfârșit proiectele din acest domeniu, din localitatea sa.

 „La Sucevița sunt trei proiecte aprobate pe turism: pârtia de schi, patinoar și parc de aventură, aprobate în Master Plan și cu  hotărâre de Guvern. La pârtia de schi am început deja demersurile pentru schimburile de teren dintre statul român, respectiv Direcția Silvică și Primărie. Se lucrează și la reactualizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. În 2009 noi am avut banii în cont pentru pârtia de schi. Din cauza arhiepiscopiei care revendica 166.000 de hectare de pădure, și din cauza proceselor care au avut loc, abia acum 4 luni s-a dat pronunțarea. Am început demersurile pentru pârtie și sper ca până în primăvară să începem această construcție. La fel, avem și un patinoar și un parc de aventură, la care se lucrează la studiile de fezabilitate. Pe lângă aceste proiecte, mai am încă alte 6-7, iar așa cum știți, studiile de fezabilitate și ce mai este necesar, se plătește din  bugetul local. Pentru că nu mă descurc cu banii din bugetul local pentru a duce la capăt aceste proiecte, rugămintea mea este ca la prima rectificate bugetară să mă puteți ajuta cu niște bani”, a transmis Dorin Pînzar.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a dat asigurări că, dacă rectificarea bugetară va fi pozitivă, va sprijini și comuna Sucevița.

„Îmi doresc din răsputeri să vă deschid zona, legătura dintre Humor și Moldovița. Avem documentații făcute ca să legăm acele două zone, pentru că dacă le legăm, va fi foarte bine. Apoi trebuie să gândim curajos legătura cu Putna. Iar dacă rectificarea bugetară va fi una pozitivă, vom ține cont și de aceste proiecte”, i-a spus Gheorghe Flutur lui Dorin Pînzar.

Legat de traseul Sucevița – Putna, primarul din Sucevița a declarat că a avut o discuție pe marginea acestui subiect cu primarul comunei Putna, dar a rămas la nivelul de discuție.

„În primul rând, ar fi avantajată Putna, pentru că este cap de linie. Cu Humorul știu că s-a început, și ar fi foarte bine dacă s-ar duce la bun sfârșit acel drum, pentru că el ar scurta foarte ușor distanța dintre Humor și Sucevița. În timpul verii, la Sucevița, am avut gradul de ocupare undeva la 95%, și sunt peste 1.000 de locuri de cazare, dar trebuie să mergem acum mai mult pe agrement, pentru a facilita și pentru a da turistului ce să aibă de făcut în localitate”, a încheiat primarul comunei Sucevița, Dorin Pînzar.

Trebuie amintit că, Sucevița a fost atestată ca stațiune turistică de interes național, chiar anul acesta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.