Perioada electorală de care ne apropiem, dar și nemulțumirile primarilor PSD din județ, scot la iveală discuții din interiorul partidului, care până acum au fost ținute ascunse. Astfel, mulți primari din județ au hotărât să spună lucrurilor pe  nume, fără frică de președintele lor, senatorul Ioan Stan, care îi „urechează” oricum.

Primarul din Valea Moldovei, Constantin Moroşan, cunoscut în rândul colegilor săi ca fiind un tip vocal, a declarat pentru SuceavaLive că la PSD Suceava există o mare problemă: nu există oameni buni care să îi înlocuiască pe cei care sunt astăzi la cârma partidului.

 „Întotdeauna este loc de o schimbare. Personal, nu pot să spun că sunt mulțumit de conducerea partidului sau de activitatea acestuia. Eu știu de unde a pornit un curent împotriva domnului Stan: de la PNDL. Acest program nu a fost gestionat cum trebuie, pentru că unele primării au primit zeci de proiecte, iar altele foarte puține, cu valori mici. Eu, unul, sunt supărat când știu că la primarii PNL  au dat fonduri, și nu puține, iar mie mai nimic. Am două tronsoane de drum, de 2 km, iar în atâția ani de PSD nu am reușit să obțin finanțare guvernamentală”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Valea Moldovei.

EUGEN BEJINARIU, SINGURUL COMPETENT, OMUL CARE „STĂ LA MASA BOGAȚILOR”

Primarul PSD crede că deputatul Eugen Bejinariu ar fi cel mai potrivit să schimbe lucrurile în bine în PSD Suceava, părerea acestuia fiind împărtășită și de mulți alți primari.

De asemenea, în județ există și primari din alte partide decât PSD care vorbesc doar la superlativ de deputatul sucevean Eugen Bejinariu.

„Este important să schimbăm, dar ce punem în loc? La Suceava, noi, avem reprezentanți slabi, cu excepția unei persoane pe care o agreează foarte multă lume: EUGEN BEJINARIU. Eu am spus-o mereu și public: Eugen este persoana care, așa cum spune Becali, stă la masa bogaților. Mereu l-am văzut pe acest om lângă persoane importante, lângă președinte, lângă cei care contează. În rest, spuneți dumneavoastră, cine să ne reprezinte?”, s-a întrebat primarul.

„Dacă îți este dragă Ileana, mergi cu ea la restaurant, nu îi lași moștenire un partid”

În afară de Eugen Bejinariu, primarul comunei Valea Moldovei nu vede o altă persoană care ar putea prelua conducerea partidului. Totodată, întrebat fiind dacă dumnealui ar agrea o anume doamnă „Ileana” nu i-ar lăsa partidul pe mână, edilul a răspuns zâmbind că „dacă îți este dragă Ileana, mergi cu ea la restaurant, mergi în altă parte, nu îi lași moștenire un partid”.

Primarul de la Valea Moldovei vrea o întâlnire în care ce spun primarii să și conteze!

Cu mult iz din vremurile de odinioară se pare că întâlnirile care se desfășoară la PSD Suceava au rol doar consultativ, în final, ajungând să se decidă tot ce doresc mai marii partidului.

„Eu sunt persoana din PSD care spune lucrurilor pe nume. Acum, că s-a creat acest curent împotriva conducerii mă aștept să aibă loc o întâlnire, însă sperăm să se țină cont de ce spunem noi în acea întâlnire. Noi și la Dumbrăveni am votat ceva, iar în final a fost altceva. Eu am spus clar atunci: eu am trei persoane pe care le votez: Ioan Stan, că e președinte de partid, Eugen Bejinariu, pentru că merită cu adevărat să ne reprezinte și Florin Sinescu, fostul prefect, un profesionist desăvârșit, lipsit de aroganțe. L-am întrebat și atunci pe domnul Stan dacă voturile noastre vor ajunge la București și a început să se bâlbâie. Eu spun lucrurilor pe nume, numai că la întâlniri primarii se fofilează”, a subliniat edilul.

Gavril Mîrza, cel mai bun președinte de CJ. Flutur, omul care știe să facă politică

În încheiere, tot în contextul oamenilor care și-au lăsat amprenta asupra acestui partid, Constantin Moroșan a spus că Gavril Mîrza a fost cel mai bun lider și președinte de Consiliu Județean, primarul având câțiva ani buni la activ în acest partid.

„Oricum, Gavril Mirza a fost cel mai bun președinte pe care județul acesta l-a avut. Astăzi, eu ca opozant pot să spun de Flutur: este omul care știe să facă campanie electorală, care știe să organizeze. În fruntea unei instituții dacă nu este o „mână de fier”, care să coordoneze lucrurile, așa cum e la o stână baciul, e degeaba. La Consiliul Județean când vorbește Flutur le cam „flutură” celor de pe acolo hainele. Și eu zic că e bine”, a conchis primarul comunei Valea Moldovei.

Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat de primar din partea PSD, acesta a spus că va da un răspuns pe care îl dau toți politicienii: „este prea devreme să mă pronunț”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.