Orașul Solca va fi supravegheat video. Anunțul a fost făcut de către primarul Cornel Țehaniuc, care a precizat că  unitatea administrativ teritorială a accesat fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre proiectul de investiții „Dotarea cu sistem de monitorizare pentru siguranța spațiului public în oraș”, ce prevede montarea de camere de supraveghere la toate intrările și ieșirile din localitate, precum și în toate zonele publice de pe raza orașului.

„Acest sistem de monitorizare video va fi montat cu scopul de a preveni infracționalitatea. De asemenea, va avea și un rol util în ceea ce privește protecția mediului, întrucât oamenii nu vor mai putea arunca deșeurile în oraș fără să fie identificați”, a spus primarul Cornel Țehaniuc.

Trebuie spus că valoarea acestei investiții se ridică la aproape 1,6 milioane de lei cu TVA, iar termenul de implementare a proiectului este de 12 luni, de la darea ordinului de începere a lucrărilor.

Și pentru că Planul Național de Redresare și Reziliență are mai multe componente  și mai multe etape de derulare, Primăria Solca a mai depus spre finanțare și alte proiecte importante pentru comunitate, unul dintre ele fiind cel privind elaborarea Planului Urbanistic General al orașului, care expiră în curând. Tot pe PNRR, primarul Cornel Țehaniuc vrea să reabiliteze energetic Sala de Sport de la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă”, dar și clădirea Căminului de persoane vârstnice Solca.

Tot la capitolul investiții cu fonduri externe, de data aceasta guvernamentale, în orașul Solca vor fi construite două poduri peste pârâul Solcuța și se va turna covor asfaltic pe o porțiune de aproximativ 400 de metri de drum. Această investiție, în valoare de 6,9 milioane de lei, va fi finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„În prezent, Compania Națională de Investiții organizează o licitație pentru modernizarea a 3 kilometri de drum din orașul nostru, iar pe fonduri europene, prin POR, mai avem prinși alți 6 kilometri. După ce vor fi implementate toate aceste proiecte, străzile și drumurile din orașul nostru vor fi modernizate în totalitate, ceea ce nu poate decât să mă bucure”, a spus primarul Cornel Țehaniuc.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.