Primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a amenajat un popas turistic pe creasta munților Călimani, lângă mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului. Popasul este destinat turiștilor care vizitează una dintre cele mai frumoase zone turistice ale județului și oferă posibilitatea să își poată trage sufletul, să își potolească setea și să admire un peisaj de vis.

Edilul șef al localității, Dănuț Candrea, a precizat că în vecinătatea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului (Vânători) au fost amenajat mai multe spații de odihnă, unde au fost puse și coșuri de gunoi.

„Inițiativa aceasta o avem pe suflet deoarece în această zonă, binecuvântată de Dumnezeu, turistul poate acum să se reculeagă și să admire frumusețea locului. Zona celor 12 Apostoli reprezintă unul dintre cele mai frumoase spectacole ale naturii din România. Zona este recomandată turiştilor interesaţi de misterele naturii. Aceştia pot opta pentru parcurgerea traseului pe jos sau călare, având astfel două posibilităţi de-a savura peisajul superb pe care-l oferă Poteca 12 Apostoli. Vreau să le mulțumesc celor de la Salvamont Vatra Dornei și voluntarilor pentru punerea în folosință a acestui nou popas care aduce un plus de valoare zonei turistice de pe Munții Călimani și care își va dovedi utilitatea pentru toți turiștii care ne vizitează pe aceste frumoase meleaguri dornene”, a declarat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.
Acest popas turistic a fost construit și amenajat în totalitate prin efortul voluntarilor din cadrul Salvamont Vatra Dornei, dar și persoanelor care au la suflet această zonă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.