Primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, anunță o primă investiție pe care o are în vedere pentru anul în curs, iar aceasta face referire la înființarea unui Cămin de Bătrâni, în zona Bitca.

Acolo există o școală nefuncțională, Primăria Dorna Candrenilor intabulând deja clădirea care urmează să intre într-un amplu proces de modernizare și reabilitare. Potrivit edilului, căminul va dispune de 15 camere cu băi proprii, cabinet medical și toate cele necesare bunei funcționări.

„În România există o mentalitate conform căreia e o rușine să-ți duci părintele la azil, poate și din cauza condițiilor pe care le oferă așezămintele de acest gen din țara noastră. Eu îmi doresc să facem un azil modern, în care bătrânii să nu fie izolați, așa cum percepem noi, românii, viața bătrânilor din aceste instituții. Seniorii din căminul nostru vor avea asistență medicală, iar condițiile pe care vrem să le oferim sunt la nivelul standardelor UE”, a declarat primarul Dănuț Candrea.

În ceea ce privește sursa de finanțare, edilul a precizat că va încerca să atragă fonduri guvernamentale sau europene, în caz contrar obiectivul se va realiza din buget local.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.