Primarul comunei sucevene Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru, solicită sprijinul oamenilor de bine pentru ridicarea presiunii care apasă pe umerii săi și a cetățenilor din localitate, cărora le este extrem de recunoscător pentru mobilizarea exemplară de care au dat dovadă în gestionarea ucrainenilor refugiați de război.

Edilul Viorel Croitoru a precizat că cei peste 200 de ucraineni pe care comunitatea locală îi ajută au nevoie în continuare de mese calde și îmbrăcăminte, cazarea mai putând fi asigurată de pensiunile din zonă și de localnici.

„Mă plec în fața comunității din Mănăstirea Humorului pentru lecția de solidaritatea pe care a oferit-o! Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul până acum la ajutorarea acestor familii ce și-au lăsat țara cuprinsă de război, însă avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor de bine. Până acum am reușit să asigurăm cele necesare, însă acum avem nevoie de sprijin. Oamenii aceștia au nevoie de îmbrăcăminte și de mâncare pe termen lung. În ceea ce privește cazarea nu avem probleme, atât pensiunile turistice, cât și gospodarii din Mănăstirea Humorului putând să îi mai găzduiască o perioadă”, a transmis Viorel Croitoru, primarul comunei Mănăstirea Humorului.

De menționat este faptul că edilul Viorel Croitoru și comunitatea pe care o reprezintă au fost alături de refugiații de război, încă din prima zi a izbucnirii conflictului militar pe teritoriul statului vecin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.