Primarul comunei Moldova Sulița, Petru Jecalo, nu se va vaccina împotriva coronavirusului, însă oamenilor din comuna sa le recomandă să se informeze bine și apoi, după caz, să se vaccineze sau nu.

Acesta a precizat că nu are încredere în vaccinul antiCovid-19 care se află în acest moment pe piață, subliniind că testele efectuate până acum sunt prea puține, iar el nu își dorește să fie cobai.

Sunt medic veterinar și știu puțină medicină. Un vaccin bun se poate produce în 5 – 10 ani, după efectuarea testelor și după ce se cunosc efectele adverse. În vaccinul livrat acum eu nu am încredere și de aceea nu mă vaccinez. Probabil atunci când va fi produs un vaccin a cărui prospect va cuprinde toate informațiile și vor fi făcute toate testele aferente acestuia mă voi vaccina și eu”, a declarat primarul comunei Moldova Sulița, Petru Jecalo.

Pe de altă parte, edilul a precizat că nici locuitorii comunei nu sunt foarte deschiși la acest vaccin, motivând că foarte puține persoane din localitate au contactat virusul până acum.

Eu nu le spun oamenilor să nu se vaccineze, eu le spun să se informeze bine și să facă ce vor”, a conchis Petru Jecalo.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.