Surse politice susțin că primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling, va trece de la PSD la PNL. Contactat telefonic, edilul a spus că a auzit și el aceste zvonuri, însă momentan nu le confirmă, dar nici nu le infirmă. Mai mult decât atât, Wendling a spus că până acum și-a făcut treaba așa cum trebuie pentru PSD, însă nu poate ști ce îi rezervă viitorul.

„Surse din acestea sunt de când am câștigat Primăria, chiar și unii dintre colegii mei îmi poartă sâmbetele.  Eu sunt ca un fotbalist profesionist. Mi-am făcut datoria față de partidul din care fac parte. Și la alegerile europarlamentare, chiar dacă am luat bătaie, eu mi-am făcut treaba și am fost foarte supărați atunci. Nu mă pricep foarte bine la politică, dar nu pot să știu ce o să îmi rezerve viitorul. Eu sunt la PSD… Că alții mă văd la PNL sau la alt partid, asta e viziunea lor. Încerc să am o relație instituțională bună cu toate instituțiile statului și încerc să aduc în comună cât pot de mult în mandatul meu”, a declarat Eduard Wendling.

De altfel, primarul comunei Păltinoasa a precizat că pentru toate deciziile pe care le ia se sfătuiește cu colegii săi din Consiliul Local, întrucât așa este într-o echipă.

„Eu, cu siguranță voi candida. Este adevărat că, în politică, de câte ori ai curaj să spui ceva, lumea interpretează. Dacă o să fie o schimbare, o strategie sau altceva… Eu mă sfătuiesc și cu colegii mei din Consiliul Local, chiar dacă pare fantezist. Aceste lucruri nu le fac de capul meu, iar de fiecare dată când simt ceva, mă consult cu ei, pentru că nu am câștigat singur”, a adăugat primarul din Păltinoasa.

În privința negocierilor, primarul de la Păltinoasa a precizat că liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur l-a întrebat dacă vrea să treacă la PNL, însă la momentul respectiv nu i-a dat un răspuns pozitiv.

„O dată mi-a spus ceva. Am avut o discuție că…, dacă cumva vreau să…. Eu am zis că nu e cazul, acum sunt aici, îmi văd de treabă și atât. Nu am avut alte discuții”, a adăugat primarul Wendling.

Pe de altă parte, edilul comunei Păltinoasa a precizat că nu a avut nicio discuție cu președintele social democraților suceveni, Ioan Stan. În schimb, a auzit că la nivelul organizației se discută despre posibilele lui opțiuni politice.

„Domnul președinte Stan nu mi-a spus mie nimic. N-am vorbit cu el de treaba asta. Am auzit că se discută prin partid”, a adăugat primarul Eduard Wendling.

În ceea ce privește apropierea dintre acesta și liberalii prezenți la Oktoberfest, Wendling a precizat că nu putea să refuze să stea la masă sau să mănânce un mic cu liberalii.

„Dacă acolo erau liberali și m-au invitat să stau la masă și să mănânc cu ei un mic, normal că am stat 10 minute. Dar până la urmă eu sunt humorean și am participat la un eveniment din orașul nostru”, a conchis primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.