Școala Zamostea se află în prim-plan în aceste zile, însă nu cu ceva pozitiv, ci dimpotrivă! Din cauza unui cadru didactic devenit director, lucrurile au cunoscut o întorsătură neașteptată, iar educația a devenit ceva secundar.

Pe primul plan sunt certurile, reclamațiile, dar și modul „totalitar” în care alege directorul Daniela Botezatu să își facă treaba.

Profesorii se plâng că sunt urmăriți în mod continuu pe camere, nu au dreptul la opinii, nu li se semnează proiectele la care lucrează, iar venitul la școală s-a transformat într-un calvar.

Nemulțumirile cadrelor didactice au fost confirmate și de primarul comunei Zamostea, cel care a pus investițiile în școli pe un loc fruntaș, tocmai pentru ca elevii din comună să învețe în condiții moderne.

Vasile Haliuc și-a exprimat dezamăgirea cu privire la faptul că, în loc să-i  învețe carte pe copii, profesorii și directorul sunt ocupați cu reclamațiile.

„Am reușit să modernizăm școlile și să aducem dotări ce poate nu sunt la oraș, tocmai ca beneficiarul să fie elevul, dar se pare că la școală există scandaluri și nu educație. Acum, școala de la Zamostea s-a transformat într-o pușcărie: toată lumea este supravegheată, iar principalele preocupări sunt reclamațiile.

Am rugat-o pe doamna director să îmi permită o discuție de 10 minute, însă nu mi-a răspuns. Voi fi prezent în prima ședință a Consiliului de Administrație pentru că școala este pentru educație. Aceste funcții de conducere sunt trecătoare, iar până la urmă este vorba despre colegii dumneaei”, a declarat primarul Vasile Haliuc.

De asemenea, acesta a spus că va merge și la Inspectoratul Școlar pentru a purta discuții pe această temă.

„Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

La începutul lunii decembrie 2022, Consiliul de Administrație al Școlii a votat în unanimitate demiterea directoarei. Ulterior, Consiliul Profesoral a decis același lucru.
Inspectorul şcolar general Grigore Bocanci a declarat că la școală s-a realizat un audit, iar concluzia este că Daniela Botezatu rămâne pe funcție, însă sub supraveghere.

Trebuie menționat că Daniela Botezatu a obținut funcția de director cu nota 7,9, în luna decembrie a anului 2021.

Contactată telefonic, aceasta a închis de două ori telefonul în nas reporterului SuceavaLIVE, în ciuda faptului că acesta s-a adresat cu „doamnă director” așa cum preferă dumneaei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.