Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Savel Botezatu, primar al comunei Udești, dar și a casierei Marinela Borza, angajată a primăriei și președinte al Asociaţiei Crescătorilor Animalelor şi Utilizatorilor de Păşuni – O.A.D.I.C.I. Udeşti.

Procurorii îl acuza pe BOTEZATU SAVEL VIOREL, primar al Comunei Udeşti şi reprezentant al consiliului local Udeşti, de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (două infracţiuni), tentativă la comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Totodată acesta este acuzat de  complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, în formă continuată (trei infracţiuni), instigare la influențarea declaraţiilor (două infracţiuni) și
-instigare la sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri.

Casiera primăriei, BORZA MARINELA, și preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor Animalelor şi Utilizatorilor de Păşuni – O.A.D.I.C.I. Udeşti, este acuzată de  folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, tentativă la comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene influențarea declaraţiilor și sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri.

ANDRONIC DORIN, avocat în cadrul Baroului Suceava, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au trecut faptul că în campaniei din anul 2010, inculpatul Botezatu Savel Viorel, în numele Consiliului Local Udeşti, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava, mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii de la bugetul Uniunii Europene, în cuantum de 235.726,56 lei. În baza acestor acte, inculpatul Botezatu Savel Viorel a încercat să dovedească îndeplinirea condiției de eligibilitate privind întrebuințarea imașului comunal în scopuri agricole productive, însă A.P.I.A. Suceava a respins plata subvenției, întrucât fermierul Consiliul Local Udești nu a respectat condițiile de eligibilitate.
Pentru campaniile din anii 2011 şi 2012, inculpatul Botezatu Savel Viorel, în numele Consiliului Local Udeşti, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava, mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii de la bugetul Uniunii Europene. În baza acestor acte, inculpatul Botezatu Savel Viorel, a obținut ilegal, în numele Consiliului Local Udești, subvenții în valoare de 607.406,96 lei din bugetul administrat de Uniunea Europeană – Fondul European pentru Garantare în Agricultură (F.E.G.A.).
În perioada 2010 – 2012, pentru a putea accesa fondurile respective nerambursabile, inculpatul Botezatu Savel Viorel, în calitate de primar al comunei Udeşti, a semnat documente oficiale emise de Primăria Udești, confirmând conținutul nereal al actelor, prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului.
În campania din anul 2013, inculpatul Botezatu Savel Viorel, a sprijinit-o pe inculpata Borza Marilena să obţină nejustificat, prin depunerea de documente fictive, în numele Asociaţiei Crescătorilor Animalelor şi Utilizatorilor de Păşuni O.A.D.I.C.I. Udeşti, de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava, suma de 418.782,62 lei, provenită din fondurile Uniunii Europene.
Această sumă de bani, a ajuns ulterior, sub formă de redevenţă şi impozit pe teren, în contul Primăriei Udeşti, al cărui ordonator de credite este inculpatul Botezatu Savel Viorel.
În cazul campaniei din anul 2014, inculpata Borza Marinela a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava mai multe documente fictive, pentru a obține în mod ilegal subvenţii de la bugetul Uniunii Europene, însă A.P.I.A. Suceava a respins plata subvenției pentru această campanie.
În luna noiembrie 2014, inculpata Borza Marinela i-a determinat pe fermierii din comuna Udești să semneze “Declaraţia – Anexa nr. 4”, prin care era împuternicită să depună cererea de subvenţie în numele asociației iar, membrii acesteia îşi asumau responsabilitatea cerinţelor ce condiţionau acordarea subvenţiei.
Ulterior, aceeaşi inculpată, la instigarea inculpatului Botezatu Savel Viorel, a depus acest document la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava, cu scopul de a înlocui același act, depus în luna mai 2014 și care conținea numai semnături fictive.
Mai mult, inculpatul Botezatu Savel Viorel a instigat pe inculpata Borza Marinela, să nu declare adevărul în faţa organelor de urmărire penală şi totodată ca aceasta din urmă, prin amenințare, să influențeze depozițiile unor martori, cu ocazia controlului efectuat de inspectorii A.P.I.A. Suceava. Prin aceasta, inculpatul a urmărit ca prin actele de control ce urmau a fi întocmite de A.P.I.A. Suceava, să nu se constate neîndeplinirea condiţiilor de eligibilitate a dosarului de subvenţie al asociației respective, să nu fie stabilite creanţe de recuperat și implicit existenţa unor fapte de natură penală.
În perioada iulie 2011 – aprilie 2014, inculpatul Botezatu Savel Viorel, în calitate de primar al comunei Udești și ordonator de credite, a încheiat 10 contracte de asistenţă juridică cu Cabinetul de Avocatură Andronic Dorin, reprezentat de inculpatul Andronic Dorin, fără a respecta prevederile OUG nr. 34/2006. În baza acestor contracte, inculpatul Botezatu Savel Viorel a avizat la plată facturi fiscale emise de Cabinetul de Avocatură Andronic Dorin şi a aprobat şi semnat dispoziţii şi ordine de plată, cu precizarea că pentru patru dintre dispozițiile de plată nu a avut la bază contracte de consultanță juridică încheiate între cele două părţi, cauzând astfel un prejudiciu bugetului local al comunei Udeşti, în valoare totală de 44.940 lei, cu consecința obținerii unui folos necuvenit pentru inculpatul Andronic Dorin.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) s-a constituit parte civilă în dosarul penal cu suma totală de 1.026.189, 58 lei, sumă la care se adaugă dobânzile si penalităţile, calculate de la data efectuării fiecărei plăţi către fermierii – beneficiari: Consiliul Local Udeşti şi A.C.A.U.P. O.A.D.I.C.I. Udeşti până la data achitării efective a debitului.
Primăria Udeşti s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 44.940 lei reprezentând prejudiciul cauzat de cei doi inculpaţi Botezatu Savel Viorel şi Andronic Dorin.
În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului Botezatu Savel Viorel, până la concurenţa sumei de 607.406,96 lei şi asupra bunurilor mobile şi imobile, ce aparțin inculpatei Borza Marinela, până la concurenţa sumei de 418.782,62 lei.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Suceava cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

One Response

 1. Angela Furtuna

  DUPA OBICEIUL MAFIEI ANDRONIC DORIN, DUPA ARESTARE SI TRIMITERE IN JUDECATA, CARE SE FAC NUMAI DE OCHII LUMII, URMEAZA SPALAREA INFRACTORILOR SI RELUAREA FAPTELOR ANTISOCIALE

  Cand este vorba de „avocatul” ANDRONIC DORIN, vorbim despre un CRIMINAL NOTORIU, aflat in complicitate cu capi ai Parchetelor, Justitiei, Politiei, SRI, DNA, SIE. O recidiva scaldaloasa in comiterea de fapte de inselaciune si de falsuri, marca ANDRONIC DORIN, asta datorita clementei si mafiotismului sistemului juridic romanesc, in conditiile in care criminalul comite faptele in cunostinta de cauza, de peste 20 de ani, si niciodata nu a despagubit statul sau persoanele fizice asasinate.

  ANDRONIC DORIN are in antecedente „specializari” in nenumarate inselaciuni cu consecinte deosebit de grave (pentru care a si fost arestat si multiplu cercetat in trecut), precum si exercitarea fara drept a unei profesii (ani la randul s-a dat drept avocat, desi a fost multa vreme juristul PD-ului, sustinut de Presedintele PD VASILE ILIE si ekipa de sus, langa TRAIAN BASESCU, s-a razboit cu diverse barouri, pe unele inventandu-le, pe altele invocandu-le, mereu inafara legii), aici avem de a face cu unul din capii mafiei sucevene politico-juridico-subteran economice, sustinut de Parchet (procurorul VASILE MANDICI), DNA (procuror ADRIAN SURDU), de politic (PD, prin VASILE ILIE, apoi PDL, si Cerveni sau PSD), de presa (multi jurnalisti suceveni au facut front comun de partea infractorului), de casta magistratilor romani (prima complice a sa, care l-a achitat pentru inselaciuni, in trecut, a fost nevasta politicianului VASILE ILIE, fosta magistrata VALERIANA ILIE devenita intre timp notara ilegala, toti fiind protejati de structurile de crima organizata cu comanda politica din Parchet-DNA, PDL, SRI)…

  Am scris in ultimii ani nenumarate articole si anchete privind aceasta CASTA DE CRIMINALI, care au luat spagi nesimtite si au facut abuzuri incredibile, sistematice, pentru a acoperi si spala un „specialist” in inselaciuni si fapte de criminalitate economica grava, alaturi de presa vanduta, de politicienii denaturati si de alti infractori. Langa ANDRONIC DORIN, stau, la un nivel de vinovatie mult mai mare, insa, pentru ca premediteaza, deturneaza legea si lovesc in sensul justitiei, procurorii VASILE MANDICI SI ADRIAN SURDU, politicieni care l-au sustinut pe ANDRONIC ca, VASILE ILIE, GHEORGHE FLUTUR, TRAIAN BASESCU, N. CERVENI, G. LUPU, magistratii corupti, in frunte cu VALERIANA ILIE, politisti criminali precum col. Victor TAUCIUC etc, cadre active si in rezerva din SRI-SIE etc.

  VICTIME ALE INFRACTORULUI ANDRONIC DORIN, numai in Dosarul 3353/ 1998, Art 215, 281 C.p.Tribunalul Suceava:

  – ALEXA ODARCA

  – LAVRIC SILVIU – decedat

  – BOTUŞAN DOINA

  – ANGELA FURTUNĂ

  – MIHAI UNGURAŞU – decedat

  – IAHOLNIC COSLAC MARIANA – decedat

  – ŞTEFAN ADUMITROAIE – decedat

  – MARKO IMPEX SRL

  -ALEXANDRESCU CONSTANTIN

  – ANDRIEŞ MIRCEA IONEL

  conform datelor din dosarele de mai jos:

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2012/05/21/vasile-ilie-valeriana-ilie-mandici-vasile-intre-cei-care-ne-conduc-sau-despre-cum-se-spala-o-crima/

  https://www.monitorulsv.ro/Local/2015-07-29/Primarul-si-casiera-comunei-Udesti-plus-avocatul-Dorin-Andronic-trimisi-in-judecata-de-DNA-Suceava

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/24/vasile-ilie-valeriana-ilie-andronic-dorin-monstrul-politic-de-la-suceava-updates-24-octombrie-2011/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2012/01/21/electricianul-si-reteaua-cazul-vasile-ilie-si-curentul-literar-securist/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2012/01/30/fotografie-cu-monstrul-politic-vasile-ilie-o-analiza-a-mecanismelor-prin-care-ticalosia-mafiei-politico-juridice-romanesti-distruge-romania-in-absenta-sanctiunii-publice-electorale-si-legale/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2012/01/21/electricianul-si-reteaua-cazul-vasile-ilie-si-curentul-literar-securist/

  conţin dezvoltări în presa locală, națională și internațională:

  http://www.romaniantimes.com/index.php/angela-furtuna/549-triada-infractor-politician-magistrat-mafia-oligarhica.html

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2012/01/06/de-ce-vorbim-de-mana-criminala-in-cazul-vasile-ilie-updatea-6-ianuarie-2012/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/30/cazul-vasile-ilie-30-decembrie-2011-monstrul-politic-justitia-romana-dreptatea-si-presa-internationala/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/27/triada-infractor-politician-magistrat-mafia-oligarhica/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/12/16/cazul-vasile-ilie-valeriana-ilie-andronic-dorin-justitia-si-administratia-o-reduta-a-crimei-organizate-cu-comanda-politica/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/11/25/de-vorba-cu-sever-voinescu-si-monica-macovei-despre-timpul-istoriei-si-timpul-fiintei/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/26/cazul-vasile-ilie-valeriana-ilie-andronic-dorin%e2%80%93-cazul-monstrul-politic-de-la-suceava-inalta-coruptie-de-partid-si-de-stat-continua-suprimarea-victimelor-si-martorilor-politie-si-presa/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/25/vasile-ilie-monstrul-politic-de-la-suceava-inalta-coruptie-de-partid-si-de-stat-continua-suprimarea-victimelor-si-martorilor/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/24/vasile-ilie-valeriana-ilie-andronic-dorin-monstrul-politic-de-la-suceava-updates-24-octombrie-2011/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/09/vasile-ilie-valeriana-ilie-si-andronic-dorin-updates-11-magistrati-corupti-la-varf-dar-sute-la-baza-piramidei-crimei-organizate-din-justitia-romana/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/05/vasile-ilie-monstrul-politic-de-la-suceava-partidul-democrat-si-candidatura-pentru-cameras-deputatilor-a-unui-infractor-updates-5-octombrie/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/10/01/noi-date-despre-cazul-monstrul-politic-de-la-suceava-vasile-ilie-updates-1-octombrie-cazul-vasile-mandici/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/09/29/monstrul-politic-de-la-suceava-vasile-ilie-cercul-se-largeste-updates-29-septembrie-2011/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/09/23/monstrul-politic-de-la-suceava-%e2%80%93-vasile-ilie-noi-detalii-in-cazul-sotilor-vasile-si-valeriana-ilie-plus-andronic-dorin-caz-de-inalta-coruptie-politica-si-de-stat/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/09/17/monstrul-politic-de-la-suceava-vasile-ilie-inalta-coruptie-politica-si-de-stat-updates/

  https://angela2008furtuna.wordpress.com/2011/09/16/monstrul-politic-de-la-suceava-%e2%80%93-vasile-ilie/

  https://www.google.ro/search?newwindow=1&biw=1024&bih=673&tbm=isch&sa=1&q=andronic+dorin+vasile+ilie+valeriana+ilie+vasile+mandici+adrian+surdu&oq=andronic+dorin+vasile+ilie+valeriana+ilie+vasile+mandici+adrian+surdu&gs_l=img.3…2202.9369.0.9640.40.34.6.0.0.0.192.3120.17j13.30.0….0…1c.1.64.img..40.0.0.qdMQ8HBXUEA

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.