La fel ca în majoritatea localităților din județ, campania de vaccinare se desfășoară destul de greoi și în comuna Burla.

Teoretic, locuitorii comunei ar fi trebuit să meargă să se vaccineze la centrul de la Vicovu de Sus, însă, din lipsă de personal medical,  acest centru nu este funcțional.

Astfel, mai multe persoane din Bilca au ales varianta vaccinării la spitalul din Rădăuți, în acest moment imunizarea populației fiind doar un ideal frumos. 

Zaharie Rusu, primarul comunei Bilca, subliniază că legea nu îi permite să spună unui om dacă să se vaccineze sau nu, însă  el se va vaccina pentru sănătatea sa și pentru a da un exemplu comunității.

Noi eram arondați la Vicovu de Sus, dar centrul de acolo nu a mai funcționat. Cei cu boli cronice s-au dus la Rădăuți, alții au mai fost amânați care nu erau în categoria de risc. Eu am fost bolnav și încă am anticorpi. Mă voi vaccina când voi putea face asta și o voi face în primul rând pentru sănătatea mea și pentru a fi un exemplu. Mi-am dat seama că această vaccinare este singura noastră sanșă pentru a reduce numărul de îmbolnăviri”, a declarat primarul comunei Bilca.

Edilul Zaharie Rusu a stat 11 zile internat la Spitalul Municipal din Rădăuți. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.