Primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, aduce acuzații grave, atât Partidului Social Democrat, cât și Instituției Prefectului Județului Suceava. Astfel, Miron, susține că viceprimarul localității, Aleodor Nichifor, la îndemnul prefectului și al PSD-ului, ar încerca să saboteze dezvoltarea Bosanciului.

Primarul din Bosanci susține că dacă nu ar fi avut un consilier personal implicat, lucrurile ar fi mers mai greu întrucât, vicele nu dorește să se implice. Pe de altă parte, viceprimarul PSD, Aleodor Nichifor, susține că primarul ALDE nu i-a dat nicio sarcină de serviciu.

„De echipa din cadrul Primăriei sunt mândru, cu excepția a două persoane, dar le lăsăm deoparte. Dacă aș fi avut un viceprimar pe măsură, spun deschis, activitatea Primăriei ar fi mers mult mai ușor. Ceea ce trebuie să facă viceprimarul, îmi acoperă consilierul personal, dar și domnul Blându de la Comitetul de Situații de Urgență. Multe din activități le încredințez lor ca să putem merge înainte, cât de cât la parametri normali”, a declarat primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

Acuzele primarului Miron nu se opresc aici. Acesta susține că ceea ce face viceprimarul Nichifor, ar fi comandat de mai marii PSD Suceava, dar și de conducerea Prefecturii Suceava.

Ciudat este că la conducerea Instituției Prefectului Județului Suceava se află și Silvia Boliacu, subprefectul propus de ALDE, partid din care face parte și primarul comunei Bosanci.

„La început, l-am băgat în toate comisiile și i-am încredințat anumite sarcini de serviciu, dar dumnealui nu urmărea înlesnirea acestor proiecte, ci blocarea lor, din motive politice. Sunt acoperiți datorită faptului că Prefectura este de la PSD, primesc anumite sarcini din partea partidului, cum să saboteze în teren, nu cum să contribuie la dezvoltarea comunei. Păcat de lucrul acesta! Când am vrut să îi dau sarcini de serviciu le-a respins, precum că nu ar fi atribuțiile unui viceprimar. I-am mai dat atribuții verbal, pe unele le-a îndeplinit, pe altele nu. Încerc să evit astfel de certuri”, a explicat primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

De cealaltă parte, viceprimarul comunei Bosanci, Aleodor Nichifor, susține că primarul nu îi dă atribuții, lucru care ar fi confirmat și de către Curtea de Conturi. În ceea ce privește dezvoltarea comunei, Nichifor a precizat că face proiecte și îl ajută și pe primar să obțină finanțare pentru cele depuse de el, însă se pare că meritele nu îi sunt recunoscute, mai mult decât atât, este și acuzat de diferite lucruri.

„Domnul primar nu a mai ieșit din campanie din momentul în care a câștigat alegerile. Curtea de Conturi, care tocmai a plecat de la noi, m-a întrebat care sunt atribuțiile mele, iar eu am spus că nu am atribuții de serviciu date de domnul primar, lucru confirmat și de doamna contabilă. Eu am adus în comuna Bosanci un proiect de 100 000 de euro, prin GAL, cu care domnul primar nu a fost de acord. A spus și în instanță că îl sabotez. Aș fi putut să îl dau în judecată pentru calomnie și pentru declarații mincinoase la adresa mea, însă n-am făcut-o, în schimb el m-a dat în judecată și eu am câștigat procesul”, a declarat viceprimarul comunei Bosanci, Aleodor Nichifor.

Asemeni primarului Miron și viceprimarul Nichifor face unele precizări acuzative. Acesta susține că edilul ar fi achiziționat mai multe terenuri din comună, pentru care și-ar fi facilitat și aducțiunea de utilități, în vederea construirii ulterioare a unor imobile care ar putea fi date spre vânzare.

„El mă ține pe margine pentru că și-a adus doi aghiotanți în Primărie, angajați „chipurile” pe posturi importante. De fapt, lor le-a dat atribuțiile mele de serviciu ca să mă țină pe mine deoparte. Are nevoie de încă un mandat. Probabil nu a terminat ce are de cumpărat prin Bosanci. Vorbește lumea-n sat că ar fi cumpărat un sfert din Bosanci și ar vrea să mai cumpere încă un sfert.  Consiliul Local a aprobat un proiect prin care este tras curent și gaz în câmp, acolo unde domnul primar, prin intermediari, și-a cumpărat terenuri să construiască case, pentru că el este un dezvoltator imobiliar, dincolo de faptul că e primar. Lucrurile sunt mult mai complicate decât spune domnia sa”, a explicat viceprimarul Nichifor.

În ceea ce privește acuzele referitoare la  complotul PSD-ului cu Prefectura și cu viceprimarul din Bosanci, cel din urmă susține că, în contextul în care au fost trimise mai multe adrese către Instituția Prefectului, iar primarul nu a fost sancționat, „legătura” dintre cei trei factori nu ar fi atât de complotistă precum susține edilul.

„Nu am nicio cunoștință de ceea ce a afirmat domnul primar. Eu am făcut câteva adrese la Prefectură, prin care am solicitat, ca la momentul respectiv să se pună în aplicare mai multe hotărâri de Consiliu Local, printre care și cea privind obiceiurile de iarnă. Conform legilor în vigoare, el trebuia sancționat, nu lăsat în pace,  pentru că ceea ce face domnul primar este abuz în serviciu. Aș putea spune că Prefectura l-a protejat, nu că a făcut altceva”, a declarat viceprimarul Aleodor Nichifor.

Contactat telefonic, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, nu a comentat declarațiile primarului Neculai Miron, însă a precizat că instituția pe care o conduce poate aborda doar în mod instituțional unitățile administrativ teritoriale din județ.

„Eu abordez doar în mod instituțional orice nemulțumire a unei unități administrativ teritoriale. În mod instituțional, în momentul în care se face o sesizare, se fac verificări și se trimite un corp de control la fața locului”, a explicat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.