Primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, a declarat pentru ziarul SuceavaLive, că în acest mandat a realizat câteva puncte de pe lista de promisiuni din campania electorală, însă ar fi vrut ca lucrurile să se miște într-un alt ritm, mai bun, care să îi permită modernizarea comunei.

Primul an a fost destul de greu, în special din cauza birocrației. Insist zilnic pentru a încheia contracte pentru proiectele pe care le-am făcut, dar merg foarte greu. După o perioadă de un an, am realizat câteva lucruri, dar nu cât aș fi vrut eu. Avem proiecte deja făcute, și trebuie să vină în aplicare. Spre exemplu avem un drum care a fost făcut din fonduri europene și mă rog de firma care a primit acest contract să vină la lucru și mă tot amână”, a spus Neculai Miron.

Tot la Bosanci primarul are și o opoziție acerbă, care, de multe ori nu face decât să dea niște proiecte importante pentru comunitate peste cap.

Mai există și o opoziție distructivă din partea celor de la PSD și PNL, care acum chiar s-au aliat împotrivă. Au aprobat construirea unei remize de pompieri, apoi au anulat proiectul, fără a da explicații, deși normal ar fi trebuit, în momentul în care sunt împotrivă la un anumit proiect, pentru că acum legea prevede să spună și motivul, din ce cauză s-au împotrivit. Chiar și la proiectul cu spitalul, la care suntem în faza de licitare, mi-au tăiat jumătate din suma pe care am alocat-o la început de an, de asemenea, fără un motiv anume. Vorbim de un spital cu două etaje, spital pentru care la achizițiile publice s-au alocat resurse din bugetul local în vederea construirii lui. Cred că mă voi adresa și Instituției Prefectului să sesizez acest lucru, fiindcă sunt anumite interese locale. De exemplu, este o policlinică privată, construită pe fonduri europene, și persoana respectivă are o rudă în Consiliul Local, care face parte din grupul PSD, și ar obstrucționa construirea acestui spital”, a declarat Neculai Miron.

Primarul de la Bosanci recunoaște că în primărie nu toți angajații își fac treaba în ritmul în care ar fi normal, iar unii chiar pot fi suspectați de sabotaj.

Eu am venit pentru interesul comunei, mi-am lăsat lucrurile mele personale, afacerile mele personale și îmi dau tot interesul și chiar insist la unii angajați din primărie. Mă duc aproape în fiecare dimineață și întreb «Ați semnat contractul cutare? Ați ajuns în faza de licitare?». De exemplu, avem spitalul în faza de licitare. Avem partea din spate a primăriei, modernizarea curții, cu poarta. Suntem foarte aproape de a începe lucrările, dar mă chinui”, povestește edilul.

Potrivit lui Neculai Miron, nici viceprimarul Aleodor Nechifor nu pune pe primul loc interesele și nevoile comunității, iar cetățenii au solicitat deja o ședință cu toți locuitorii acestei comune pentru a se vedea exact cine reprezintă cu adevărat interesele lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.