Servicii de consultanță pentru întocmirea cererii de finanțare pentru programul „Anghel Saligny”- aceasta este denumirea achiziției pentru care un primar din județul Suceava a plătit suma de 30.000,00  RON (6.064,28  EURO).

Mihail Mechno, primarul comunei Izvoarele Sucevei, este arogantul care plătește pentru plăcerea, incompetența și comoditatea lui, oricât este nevoie, doar nu pune la bătaie banii lui personali…!

(Nu tremurați, domnule primar, încă nu le zicem de unde aveți bani…).

Astfel, pentru a depune o cerere, în format electronic, adică să completeze niște spații libere dintr-o cerere tip și să încarce câteva documente pe care să le trimită apoi, Mechno a plătit suma de 30.000,00  RON (6.064,28  EURO).

Este singurul edil din județ care a făcut asta, ceilalți realizând procedura de trimitere a unui fișier cu ajutorul aparatului de specialitate din Primărie.

Și ca firul analfabetismului ce stăpânește Primăria Izvoarele Sucevei să fie complet, anunțul publicat de Primărie pe site-ul „licitațiapublică.ro” sfidează orice regulă de exprimare în scris.

Propozițiile, pline de greșeli, se repetă, iar anunțul este departe de a fi unul clar. Am înțeles, însă din el, că dacă cererea nu a îndeplinit toate cerințele și se vor cere clarificări, firma contractată trebuie, de asemenea, să răspundă la ele.

„Servicii de consultanta în intocmirea cererii de finantare in cadrul programului „Anghel Saligny”, conform prevederilor OG nr.95/03.09.2021, care includ urmatoarele activitati: 1. Consultanta in vederea elaborarii/depunerii cererii de finantare in cadrul programului „Anghel Saligny” cu respectarea criteriilor de conformitate 2. Consultanta privind elaborarea documentatiilor în vederea aprobarii indicatoServicii de consultanta în intocmirea cererii de finantare in cadrul programului „Anghel Saligny”, conform prevederilor OG nr.95/03.09.2021, care includ urmatoarele activitati: 1. Consultanta in vederea elaborarii/depunerii cererii de finantare in cadrul programului „Anghel Saligny” cu respectarea criteriilor de conformitate 2. Consultanta privind elaborarea documentatiilor în vederea aprobarii indicatorilor tehnico-economici ale investitiei la nivelul UAT în vederea respectarii condițiilor de eligibilitate 3. Asistență în elaborarea clarificărilor solicitate de autoritatea contractanta pe parcursul verificarii cererii de finantarerilor tehnico-economici ale investitiei la nivelul UAT în vederea respectarii condițiilor de eligibilitate 3. Asistență în elaborarea clarificărilor solicitate de autoritatea contractanta pe parcursul verificarii cererii de finantare -„Modernizare infrastructura rutiera de interes local in comuna Izvoarele Sucevei, judetul Suceava”, este anunțul brut semnat de cei de la Primărie.

L-am contactat pe primarul de la Izvoarele Sucevei pentru a ne explica de ce aruncă cu bani în vânt, însă acesta nu a răspuns apelului nostru.

 

Mihail Mechno, staroste peste Izvoare

 

MIHAIL MECHNO este descris de către oamenii din localitate ca fiind un om periculos, influent în zonă, dar și un excelent manipulator, cu apucături de dictator.

Are grijă, însă, la fiecare rând de alegeri să fie cel mai de temut adversar al său, iar asta îi oferă liniște pe 4 ani.

În concluzie, nu știi ce este mai grav: că Mechno și echipa sa din Primărie nu au capacitatea să scrie și să trimită un document, sau că știu, dar există înțelegeri financiare cu firma contractată?

Și, ar mai fi niște întrebări, dar mai sunt zile…!

One Response

 1. Popescu Ovidiu

  Buna ziua,
  Stimate domnule autor al articolului „Primarul din județul Suceava care a plătit 6.000 EURO pentru a primi consultanță să completeze o cerere de finanțare” vreau sa va informez ca am intocmit documentatii pentru fonduri europene. Aceste documentatii au fost intocmite pentru entitati private sau publice . Facturile emise pentru aceste servicii erau in jur de 1% din valoarea proiectului dar nu mai putin de 15.000 Euro. Consider ca firma care a lucrat cu 6000 Euro a facut dumping.
  Ovidiu Popescu
  tel.0744846177

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.