În urma zvonurilor apărute privind înlocuirea de către Inspectoratul Școlar a unor directori de școli, Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, a contestat criteriile după care ar urma să fie numiți noii directori de școli sau licee.

„S-a zvonit și vă pot spune că deja se lăuda Alina Popa, cea care lipea afișe în campania electorală la PSD, că va ocupa funcția de director adjunct. Am fost și am discutat cu ei și le-am sugerat ca înainte să aleagă un director, să se consulte și cu mine”, a declarat Traian Iliesi.

Primarul a menționat că a ajutat învățământul din Moldovița prin alocarea de fonduri din bugetul local, atât pentru consolidarea cât și modernizarea școlilor și a liceului din comună, iar cei de la Inspectoratul Școlar Județean, consideră Iliesi, nu fac altceva decât să schimbe directorul, fără să țină cont și de administrația publică locală.

„Am aflat că iar vor să schimbe directorul și am mers la Consiliul Județean Suceava unde am purtat câteva discuții, după care am mers la șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr. Acestuia i-am explicat că nu este în regulă ca noul director propus să fie unul care are studiile terminate la «fără frecvență». Dacă senatorul Bereanu are obligații, să o facă șef de cabinet”, a subliniat Traian Iliesi.

Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița

Traian Iliesi: „Directorii nu trebuie promovați politic, ci pe competențe”

Primarul comunei Moldovița consideră că trebuie să existe transparență totală în alegerea și numirea directorilor școlilor sau liceelor, fără a fi implica politica. Până acum nu au fost schimbări de directori, conducerea IȘJ doar înaintând listă cu propuneri de nume către Consiliul de Administrație al instituției.

„Eu consider că este nevoie de un director cu experiență, cu toate examenele luate, un director competent, indiferent de culoarea politică. Sunt profesori care au peste 30 de ani în învățământ și consider că au îndeajunsă experiență, atât profesională cât și managerială”, a concluzionat Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, a menționat că directorii de școli vor fi schimbați doar în cazul în care au existat demisii, cereri de pensionare sau cereri de încetare a detașării. Acesta a precizat că în perioada imediat următoare vor avea loc concursuri pentru ocuparea posturilor de directori din școli.

Comentarii Facebook

One Response

  1. Anastasia

    Nu mi se pare corect ca domnul primar sa facă asemena afirmații,indiferent dacă doamna are o facultate la zi sau la frecventa nu asta este important important este ca dumneaei sa știe sa conducă școală și sa înțeleagă elevii sa existe o disciplina și un respect reciproc in cadrul instituției ‘

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.