Traian Iliesi, primarul din comuna care nu a primit niciun sprijin din partea guvernării Ponta, și nici din partea Consiliului Județean Suceava, a criticat modul în care contracandidatul său, Cornel Mortogan și consilierii locali ai PSD, au ales să facă campanie electorală.

În legătură cu ultimele vorbe aruncate de către PSD Moldovița la adresa actualului primar, acesta a ținut să precizeze faptul că, este primul primar care a adus costume populare naționale tradiționale la Primărie, pentru a le putea utiliza ansamblul, dar și cei din grupul muzical „Huțulca”, deoarece aceștia nu au avut posibilitatea să achiziționeze astfel de costume. Referitor la „problema” gunoaielor din zona râurilor, atât de mult promovată pe rețeaua de socializare de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, dar și de candidații aflați pe lista consilierilor locali PSD, Iliesi a declarat că a fost rezolvată în trei zile.

 Traian Iliesi își dorește să vadă ce au realizat cei care acuză

„Din 2012 până în 2016 ce obiecte au realizat ei pentru comuna Moldovița, în condițiile în care au avut președinte de Consiliu Județean, au avut prim ministru, și consilier local pe Cornel Mortogan? Ce obiectiv au realizat? Nu au fost în stare să facă măcar o punte pe care să treacă persoanele de pe un mal pe altul. Pot veni cu orice au realizat ei, însă să vină și să vorbească despre proiecte realizate, nu despre ce vor ei să facă de acum înainte”, a declarat Iliesi.

Primarul comunei Moldovița a dorit să le reamintească celor din PSD de „marile proiecte” realizate de ei în perioada 1990-2008. Primul pe această listă este vânzarea fabricii către Omar Hayssam, prieten al PSD-ului și al lui Gavril Mîrza, fabrică ce a fost evaluată în acel moment la 50 de miliarde lei vechi și care i s-a vândut lui Hayssam cu 2,7 miliarde lei vechi.

Un alt proiect „bine implementat” de PSD-iști este împrumutul realizat de Primăria Moldovița prin proiectul „Suceava – Utilități și Mediu” care, datorită acelui proiect, Primăria trebuie să plătească aproape 100 de miliarde, până în anul 2030.

„Locuitorii din Moldovița nu au nimic de pe urma proiectului, nici măcar un centimetru de conductă. La primărie vin somații, vin titluri executorii. Pe mine mă interesează să apăr comunitatea. În 2002, în cadrul proiectului lui Mîrza, 61 de localități au luat un credit în valoare de 86,3 milioane euro de la Deutsche Bank (ulterior Erste Bank) pentru modernizarea centralelor termice și extinderea rețelelor de gaze naturale”, a subliniat Iliesi.

Acesta a reamintit că în perioada anului 2000, conducerea PSD-ului a vrut să „ridice” comuna la rang de oraș, pentru a putea încasa taxe și impozite mai mari.

„Chiar dacă nu am fost consilier local atunci și nu am avut vreo funcție, m-am opus prin intermediul unor oameni gospodari din comună și am reușit să stopăm acel proiect administrativ”, a mai menționat primarul comunei Moldovița.

De asemenea, primarul Iliesi se întreabă unde se află cele două locomotive unicate în Europa, pe care le avea comuna în perioada conducerii PSD, și care s-au dat aproape pe gratis celor din Vișeu. Acele două locomotive puteau fi folosite de comuna Moldovița pentru a dezvolta turismul în zonă.

„Acestea sunt marile realizări ale lor și cu acestea ar trebui să meargă ei la oameni și să le arate ce au realizat ei în comună. Să nu critice obiectivele ce sunt realizate acum în comună”, a subliniat primarul.

Candidați cu dosare penale, pe lista celor de la PSD

„Sunt candidați pe liste ce au dosare penale. Cel ce candidează ca primar, de exemplu, are dosar penal. Acesta a fost prezentat în presa din Suceava, la data de 29 august 2009, atunci când numitul Cornel Mortogan a fost prins în timp ce vindea două arme confecționate artizanal pentru suma de 3.000 de lei, arme ce erau destinate braconajului. Este dat în ziar, eu nu aplec capul la vorbe, eu merg pe documente”, a subliniat Iliesi.

În cursul anului trecut, cel ce candidează pe locul secund în lista de consilieri locali, a fost dat în ziarul „Ceahlăul”, în data de 13 iulie 2015, în care oamenii erau informați de faptul că doi contrabandiști de țigări au fost arestați într-un dosar de contrabandă cu tutun, ce a creat un prejudiciu de 2,2 milioane lei. Unul dintre ei, a precizat Iliesi, este Alin Boșutar din Moldovița, candidat acum pe lista de consilieri locali, pe locul doi.

„Ei vin și spun acum că vor să modernizeze școala de la Demacușa, însă ei nu știu că școala este închisă pentru că nu sunt copii. Părinții sunt plecați în străinătate pentru că fabrica de aici este închisă și nu sunt locuri de muncă. Odată ce un obiectiv este nefuncțional, nimeni  nu aprobă finanțare”, a mai spus Iliesi.

Oamenii vor vota adevărul

Edilul din Moldovița este convins că oamenii din Moldovița nu vor pleca urechea la răutățile promovate de cei din PSD, cei care uită să se uite mai întâi în ograda lor.

„Oamenii văd realitatea care este în teren din 2008 de când sunt eu primar, și nu se vor lua după minciunile spuse și după propaganda PSD-istă. Oamenii vor vota adevărul, nu vor vota minciunile și nerealizările lor. Faptele mele se văd. Este foarte frumos ca după opt ani de mandat să fie atâtea obiective realizate, iar la Primărie să nu fie datorii nici măcar un leu”, a mai declarat primarul comunei Moldovița, Traian Iliesi.

Primarul consideră că este urât faptul că cel care candidează și dorește să fie consilier local, să îngreuneze dezvoltarea comunei, iar consilierul local trebuie să apere drepturile și interesele localității, nicidecum să le blocheze.

„Vă dau exemplu calea ferată pentru care s-a dorit extinderea Mocăniței. Este un lucru foarte urât să candidezi la Primăria Moldovița și să împiedici un proiect foarte important pentru comună. La PSD Moldovița sunt câțiva consilieri care au avut probleme cu justiția și nu este frumos să murdărești imaginea comunei”, a încheiat Traian Iliesi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.