Primarul Adrian Popoiu a participat joi, 17 septembrie, la ședința CJSU Suceava în care s-au dispus o serie de măsuri privind orașul Siret.

„Prefectul județului a apreciat că am acționat corect dar sunt foarte nemulțumit de deciziile Avocatului Poporului și ale Curții Constituționale care ne împiedică să ne facem treaba ca în această primăvară.

Nu mai putem afla identitatea persoanelor infectate, nu mai putem impune izolarea contacților direcți, nu mai putem verifica respectarea condițiilor de izolare. Totul pentru că Avocatul Poporului precum și Curtea Constituțională au decis că aceste măsuri ar fi de natură să încalce libertatea cetățeanului.

Numărul de infectați a crescut foarte mult în urma efectuării testelor din ultimele zile. Acestea s-au făcut pe grupuri de persoane tocmai în urma apariției unor cazuri de COVID 19. Din fericire situația poate fi controlată astfel încât nu este nevoie de carantinarea orașului.

Pe surse am aflat ca numărul infectărilor în ultimele 14 zile a depășit cifra de 75, rezultând o rată de peste 7 la mie raportate la această perioadă.

Orașul nu se carantinează dar se vor lua o serie de măsuri de prevenire și combatere a COVID 19”, a transmis primarul Adrian Popoiu pe pagina sa de Facebook.

Decizia Comitetului județean pentru situații de urgentă este:

  1. închiderea în interior a restaurantelor.
  2. Închiderea sălilor de jocuri de noroc
  3. Slujbele se desfășoară doar în aer liber și se recomanda purtarea măștilor.
  4. Activitățile politice și culturale sunt interzise în spații închise.

Toate aceste restricții sunt menținute atâta timp cât rata infectărilor este de peste 3 la mie în ultimele 14 zile.

De asemenea școlile, în conformitatea cu decizia consiliilor de administrație proprii și a Inspectoratului Școlar își desfășoară activitatea doar în on line.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.