Trăim zile în care, în jurul nostru, predomină Emoția. Este incredibil câte sentimente se nasc în această perioadă în care România și, mai ales județul Suceava, a întins o mână atât de prietenoasă celor din Ucraina. Romică Floriștean este primar la primul mandat în comuna Valea Moldovei. Nu-l sperie situațiile în care oamenii sunt la limita existenței și se luptă pentru supraviețuire. A mai văzut până acum. L-a impresionat, în schimb, zbuciumul din ochii copiilor ucraineni pe care l-a văzut în mai multe imagini distribuite în mediul online. A știut clar că acela este momentul în care trebuie să pună umărul și a ales să o facă într-un mod extrem de primitor. Fără să transforme vreun cămin cultural în unitate de cazare, a închiriat o pensiune la Voroneț, pentru ca cei care ajung aici să primească o masă caldă și să beneficieze de condiții decente pentru igiena personală. Costurile vor fi suportate de Primăria pe care o reprezintă.

„M-au impresionat copiii. Am și luat un băiețel în brațe ce m-a cuprins și mi-a spus tata. În momentele acelea simți cu adevărat cât de binecuvântat ești tu că nu te afli în locul lor. Restu’, nu mai contează”, a spus primarul de la Valea Moldovei.

Între cei pe care Primăria Valea Moldovei îi găzduiește la Pensiunea din Voroneț se află și un profesor ce preda limba engleză în Ucraina, dar și mai multe mame cu copii și chiar bunici. Cu toții sunt impresionați de gestul primarului Floriștean și de felul în care cei din echipa primarului se mobilizează să răspundă fiecărei nevoi pe care o au: de la produse de igienă, haine, și până la transportul către cea mai apropiată biserică. Una dintre bătrânele din Ucraina i-a spus edilului că „părerea ei este că, atunci când va muri, locul lui nu este în pământ, ci în Cer”, pentru ce a făcut pentru ei în aceste zile.

Primăria Valea Moldovei găzduiește în aceste zile peste 20 de persoane, cu posibilitatea măririi capacității până la 50 de persoane.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.