Anul acesta se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu și 140 de ani de la moartea sa, iar pentru a marca acest moment, mai ales că anul 2023 a fost declarat „Anul Ciprian Porumbescu”, autoritățile locale din comuna cu același nume organizează o serie de manifestări culturale.

Potrivit primarului Dumitru Nimițean, evenimentul va avea loc sâmbătă, 3 iunie, la Centrul Cultural „Vlad Rădescu” din comuna Ciprian Porumbescu, de la ora 12:30.

„Îi invităm pe cetățeni să fie alături de noi pentru a cinsti împreună memoria marelui compozitor Ciprian Porumbescu”, a transmis primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean.

Edilul a evidențiat că manifestările vor debuta cu slujba de sfințire a Centrului Cultural „Vlad Rădescu”, ce va începe la ora 12:30 și va continua cu interpretarea la vioară a Baladei lui Ciprian Porumbescu.

De la ora 13:45, cuplurile de aur din localitate vor fi premiate de administrația publică locală pentru exemplul lor de trăinicie în căsnicie, iar de la ora 14:30 va avea loc o întâlnire creativă cu cetățenii de onoare ai comunei Ciprian Porumbescu, precum și cu oamenii de cultură din localitate.

Și pentru că școala are o importanță deosebită în comuna condusă de primarul Dumitru Nimițean, de la ora 15:15, elevii Școlii Gimnaziale „Ciprian Porumbescu” îl vor omagia pe marele compozitor.

De la ora 17:30 și până la ora 24:00, Fanfara Sfântu Ilie va cânta pentru cei prezenți.

Trebuie precizat că evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Ciprian Porumbescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.