Gavril Pardău este unul dintre primarii acestui județ, care lasă faptele să vorbească în locul vorbelor. Când este vorba de a ține discursuri și de a promite, nu-i de el, însă unde e vorba de muncă, acționează!

Pardău este primarul comunei Coșna și se află la primul mandat, însă, dacă analizăm investițiile făcute în ultimii ani în comuna aceasta, am spune clar că nu s-a stat la vorbă, ci s-a muncit.

Perseverența cred că ar fi una dintre trăsăturile de bază ale acestui primar, iar această concluzie nu este întâmplătoare. De regulă, orice primar, când preia un mandat, se gândește cum  să investească în ce are comuna respectivă. Pardău însă, știind că această comună are teren și pe teritoriul comunei vecine, a început un proces prin care a reușit să le aducă coșnenilor pământul înapoi. După o muncă de peste doi ani, după multe  procese, Gavril Pardău a câștigat „lupta” cu localitatea vecină, Dorna Candrenilor,  aducând pe teritoriul comunei Coșna o suprafață de peste 1000 de hectare de pământ. Astăzi, edilul e bucuros de fiecare dată când ajunge pe acest pământ, care aparține acum  comunei Coșna.

O altă problemă de care s-a lovit Pardău, atunci când a preluat mandatul de primar a fost faptul că, atât domeniul public, cât și cel privat, nu erau întabulate. Astfel, edilul a făcut demersurile în acest sens, putând astfel să depună proiecte cu finanțare europeană pentru obiectivele care aparțin de cele două domenii.

Totodată, au fost identificate, inventariate și întabulate provizoriu, în vederea includerii în domeniul public, a unor căi de acces la proprietățile particulare ale locuitorilor.

Cu fonduri proprii sau europene, edilul a reușit să modernizeze drumurile de acces la exploatațiile forestiere, betonând astfel peste 6 km de drum în satul Valea Bancului, reușind totodată să betoneze și 4 km de drum comunal în Coșna, din fonduri locale.

Din fonduri europene, s-au modernizat patru tronsoane de drum comunal, în satele Coșna și Teșna, iar prin Programul Național de Dezvolatare Locală, s-au modernizat 2,9 km de drum comunal.

Pentru că este o comună modernă, din fonduri proprii s-a extins și alimentarea cu apă în satul Podul Coșnei.

Pentru cei care locuiesc în satul Teșna, s-a pietruit drumul care leagă „Podul de Fier” de „Cantonul CFR”, astfel locuitorii acestui sat putând să evite astăzi o trecere la nivel cu calea ferată, destul de periculoasă.

Cum educația are locul său fruntaș și la acest capitol, edilul a investit. A reabilitat, modernizat și extins „Școala cu clasele I-VIII Coșna”, aici realizându-se grupuri sanitare, iar școala fiind dotată  cu o centrală termică modernă. Totodată, s-au recompartimentat unele spații, obținându-se astfel o nouă sală de curs, un birou pentru secretar și director, precum și un spațiu de arhivare. În același timp s-a și izolat termic clădirea.

Tot din fonduri locale s-au amplasat și stații de autobuz în satele Teșna, Coșna și Valea Bancului.

Dacă încă suntem la capitolul investiții, putem aminti și de un teren de sport din comuna Coșna, precum și de o sumă importantă de bani care a ajuns la biserica din această comună.

Pe lângă investițiile pe care am încercat noi să le enumerăm, Gavril Pardău, mai are și multe proiecte în curs de implementare, care vor fi finalizate și care vor veni în ajutorul localnicilor.

Putem aminti aici de modernizarea unor drumuri forestiere din comună, precum și de modernizarea a cinci tronsoane de drum inventariate și incluse recent în domeniul public.

Primarul comunei ne-a declarat că momentan, se așteaptă un vot favorabil din partea deliberativului local, astfel încât să fie realizat amenajamentul pastoral al pășunilor, dar și pentru a realiza un plan urbanistic general al comunei.

„Atunci când intri în cursa pentru funcția de primar, trebuie să fii conștient că te așteaptă multă muncă. Astăzi mă declar mulțumit de ce am reușit să realizez în comuna Coșna și cred că nici pe locuitorii acestei comune, nu i-am dezamăgit”, a declarat pentru SuceavaLive, Gavril Pardău, primarul comunei Coșna.

Cineva spunea că vorbele le vorbești, însă faptele vorbesc ele despre tine. Astăzi, despre Gavril Pardău, vorbesc faptele.

2 Responses

  1. Bigutzu

    Stimata Raluca Bercea,nu stiu cat tii dumneata la principii,la adevar,intrun cuvant,la deontologia profesionala a unui jurnalist!Dar tin sa ti contrazic cateva aspecte ale odei dumitale de mai sus!Primarul Pardau,nu e un om al discursului,ai dreptate dar asta din cauza ca nu poate sa tina o prelegere logica,coerenta,sa aiba un discurs elevat si fara dezacorduri gramaticale!(ai sti asta,daca,chiar ai fi stat dumneata cu microfonul in fata lui…).Deci:procesul cu comuna Dorna Candrenilor,nu e definitiv castigat.Cei 6 km de la Valea Bancului e proiectul fostei administratii,el nu are nici un merit la acesta.Extinderea retelei de apa la Podu Cosnei,a facut o pentru ca acolo locuieste domnia sa,chiar daca asta implica riscul de a ramane alti cosneni fara apa,izvoarele nefiind suficiente pentru atatea locuinte in plus.Drumul de la Podul de fier nu este finalizat,deci nu evita ‘astazi’ nimeni pasajul periculos.Terenul de sport este impracticabil,este o mocirla.Si multe altele din ceea ce ati scris sunt partial adevarate!Realizarea domniei sale 100% sunt cele trei statii de autobuz..!Waaau…felicitaaaari!V as mai povesti multe dar trebuie sa plec la munca de acum.(serviciu care nu e in localitatea mea,Cosna,ca nu avem locuri de munca).Asadar domnisoara Bercea,in concluzie,important este ca locuitorii Cosnei cunosc realitatea si adevarul,voiam doar sa l afle si cititorii Suceavalive iar pe dumneavoastra va invit sa va verificati mai bine sursele,pe viitor!Sarbatori fericite!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.