Primarul de la Putna, George Coroamă, a premiat cuplurile din comună care au împlinit 50 de ani de căsnicie, evenimentul desfășurându-se duminică, 13 noiembrie, la Biserica din localitate.

Trebuie spus că festivitatea de premiere a venit ca o încununare a respectului și admirației administrației publice locale față de aceste cupluri, care, de jumătate de veac, conviețuiesc împreună și împart și bune și rele.

Din cauza problemelor de sănătate, opt din cele 14 cupluri premiate nu au putut fi prezente la Sfânta Liturghie, însă Primarul Coroamă a avut grijă ca și aceste familii să își primească diplomele.

Evenimentul, devenit deja tradiție la Putna, a continuat la Pensiunea Dorina din localitate, acolo unde sărbătoriții au luat parte la o masă festivă.

„În urmă cu zece ani, în duminica dinaintea Postului Crăciunului, am organizat pentru prima oară acest eveniment, tot aici, în această locație și cred că unii dintre dumneavoastră ați participat și vă amintiți că a fost o adevărată nuntă ca-n povești. Din păcate, în ultimii doi ani, din cauza condițiilor restrictive pe care le știți și sperăm să nu se mai întoarcă, nu ne-am putut întâlni în acest format, așadar astăzi, în condiții absolut normale, sărbătorim 14 cupluri de aur. Avem șase tineri însurăței ai anului 1970, mai avem două familii care s-au căsătorit în 1971 și încă șase familii care s-au căsătorit în 1972.  Din păcate nu au putut toți să fie astăzi prezenți aici, în principal din cauza unor probleme de natură medicală. Însă îi felicităm în egală măsură și pe cei prezenți și pe cei absenți. Este un lucru extraordinar să atingi această bornă de 50, mai ales că știm cu toții că este greu. Nu întotdeauna au avut parte de vremuri bune, au trăit și timpuri foarte grele. În afară de aceasta, cred că ei au și multe calități care le-au permis să atingă acest număr impresionant. Este nevoie în primul rând de multă înțelepciune, de răbdare, de echilibru, de iertare, calități pe care astăzi le găsim din ce în ce mai rar. Am vrut să ne vedem astăzi și pentru a vă spune un simplu – mulțumesc – pentru tot pentru că dumneavoastră ați trăit și ați cunoscut istoria acestei comune. Lăsați ceva în urmă, lăsați copii, nepoți, strănepoți și pentru generațiile mai tinere sunteți un exemplu din multe puncte de vedere. Vă urez să fiți în continuare sănătoși, să aveți grijă unul de celălalt, să aveți o viață lungă și liniștită. Sănătate multă și La mulți ani tuturor”, a transmis cuplurilor de aur, primarul comunei Putna, George Coroamă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.