Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru modernizarea unui drum din satul Păiseni.

Fron a precizat că proiectul va fi finanțat din fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurală Iași.
Valoarea finanțării nerambursabile este de 456.551 lei, adică aproximativ 98 de mii de euro. Banii vor fi folosiți pentru modernizarea unei porțiuni de 1 km dintr-un drum din satul Păiseni. Lucrările de modernizare ar putea fi finalizate în toamna acestui an. În perioada următoare va fi demarată procedura pentru organizarea licitației în vederea desemnării constructorului.
Va fi reabilitat și modernizat drumul comunal din satul Păiseni, comuna Cornul Luncii, mai precis de la pod de la școală și până aproape de ulița eroului Ioan Grosaru. Vorbim de aproximativ 1 km de drum, cât ne permite pârâul Sasca Mare să modernizăm drumul pe două sensuri de mers , pentru că în continuare trebuie să regularizăm pârâul și apoi să continuăm modernizarea drumului. Valoarea este de 98 de mii de euro”, a spus Gheorghe Fron.

Un alt proiect important pentru comuna pe care o conducere primarul Fron este construirea unui cămin cultural în localitatea Sasca Mare.

Licitația pentru acest obiectiv va fi făcută de CNI, urmând ca Primăria să fie beneficiarul investiției.
Un alt proiect este căminul cultural din Sasca Mare care să satisfacă cerințele la cele trei sate de pe munte. Vorbim aici de Șinca, Sasca Mare și Păiseni”, a spus Fron.

Proiectele de investiție nu se opresc aici, conducerea primăriei având în vedere în primul rând regularizarea pârâului Sasca Mare.
Proiectul de regularizare a pârâului Sasca Mare este unul dintre proiectele de căpătâi ale administrației din Cornul Luncii. Ne dorim ca acest proiect să devină realitate. Avem șase ani de zile de când sperăm ca acest proiect să primească finanțare în așa fel încât să lărgim drumul, să îl modernizăm pentru a fluidiza circulația pentru două mașini pe ambele sensuri de mers”, a încheiat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.