Banii europeni și guvernamentali au schimbat spectaculos viața locuitorilor din comunele care au avut proiecte și deschidere să folosească aceste mecanisme de finanțare. Acesta este și cazul comunei sucevene Cornu Luncii care, de-a lungul anilor, a atras milioane de euro din fonduri europene și guvernamentale, bani pe care edilul Gheorghe Fron i-a investit în toate domeniile importante din localitate.

Deși aceste fonduri reprezintă fără doar și poate dezvoltarea, oamenii trebuie să știe că un astfel de proiect se face în aproximativ cinci ani, de vină fiind birocrația și timpii mari de așteptare a avizelor și autorizațiilor.

Primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a explicat că proiectul privind modernizarea unui drum din satul Cornu Luncii pe o distanță de 5,5 km, investiție realizată prin PNDR în valoare de 4.524.000 de lei, a fost demarat în anul 2015, iar abia în luna octombrie 2021 a fost depusă documentația finală pentru putea fi virată ultima tranșă de bani constructorului.

„Trebuie muncit foarte mult un astfel de proiect, atât, la nivelul administrațiilor locale, cât și la cel al instituțiilor care coordonează proiectele. Deși asfaltarea a fost finalizată anul trecut, abia acum, după recepția lucrărilor și a celorlalte proceduri, va fi făcut viramentul ultimei tranșe de bani, iar verificările vor continua încă cinci ani de acum în colo. Oamenii trebuie să știe că un proiect de acest fel ajunge la maturitate în patru sau cinci ani, deși se depun toate eforturile în acest sens”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Edilul a adăugat că, deși pentru unele investiții volumul de muncă este unul mare, cu perseverență, răbdare și acuratețe, toate planurile de modernizare a localității devin realitate.

„Proiectele se fac în timp. Unele durează ani de zile, au nevoie de zeci de avize, trec prin ministere și se opresc prin mâinile a sute de funcționari. Finanțarea se obține cel puțin la fel de greu, dar nu ne plângem, ci încercăm să găsim cele mai bune soluții astfel încât calitatea vieții cetățenilor din comuna noastră să fie una ridicată”, a subliniat Gheorghe Fron.

Edilul a precizat că, deși a investit mult până acum, agenda sa de la Primărie este una încărcată în continuare, proiectele pentru modernizarea și dezvoltarea comunei reprezentând priorități clare pentru administrația publică locală de la Cornu Luncii.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.