Primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș, a semnat luni, 23 iulie, la Fălticeni, în prezența ministrului delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu și a directorului al ADR Nord Est, Vasile Asandei, contractul de finanțare nerambursabilă pentru modernizarea mai multor străzi de acces și locuri de joacă în localitatea pe care o conduce.

Proiectul „Modernizare străzi de acces și locuri de recreare în stațiunea balneoclimaterică Vatra Dornei” este derulat prin Programul Operațional Regional 2014 -2020 Axa Prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, valoarea finanțării nerambursabile este de 11.536.276,52 lei, iar perioada de desfășurare este de 24 de luni de la semnarea contractului.

Acesta este al patrulea proiect semnat de Primăria municipiului Vatra Dornei și cel de-al III -lea pe axa 7.1 Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Proiectul de investiție vizează modernizarea străzilor de acces și de interes local, a căror lungime totală este de 3,572  km și înființarea a trei locuri de recreare.

Este vorba despre strada Calea Transilvaniei, pe o lungime de 1.782 de metri, strada Podu Verde, pe o lungime de 1.291 de metri, strada Botanist Procopeanu Procopovici, pe o lungime de 256 de metri, și strada Oușorului, pe o distanță de 243 de metri.

Cele trei locuri de recreare cuprinse în acest proiect vor fi amplasate în parcul central municipal și vor fi dotate cu echipamente pentru copii, împărțite pe categorii de vârstă, echipamente destinate copiilor cu dizabilități și echipamente de fitness. De asemenea, vor fi amplasate bănci, coșuri de gunoi, iar suprafețele de joacă vor fi cauciucate.

Vatra Dornei este singura localitate din regiunea Nord Est care are a obținut finanțare pentru 3 contracte pe axa 7.1.  Valoarea contractelor însumate pentru Municipiului Vatra Dornei este de 29.597.023 lei, ceea ce înseamnă 6.500.000 euro. Întreg bugetul alocat axei 7.1 pentru regiunea Nord Est este de 17,01 milioane euro.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.