În municipiul Vatra Dornei se lucrează într-un ritm alert la modernizarea infrastructurii rutiere. Potrivit primarului Ilie Boncheș, prin proiectul „Modernizare străzi de acces și locuri de recreare în Stațiunea Balneo-Climaterică-Vatra Dornei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa. 7, sunt modernizate patru străzi urbane și amenajate două locuri de joacă, precum și o zonă de fitness.

Obiectivul general al proiectului constă în valorificarea potențialului turistic al Stațiunii balneo-climaterice Vatra Dornei prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces în stațiune și a unor locuri de recreare pentru copii și tineret în Parcul Central al acesteia, cu consecință directă în creșterea numărului mediu de salariați precum și în calitatea vieții cetățenilor.

Tot între obiectivele proiectului se numără și reabilitarea şi modernizarea infrastructurii stradale care asigură accesul în staţiune precum şi două artere importante pentru accesul la obiective turistice. De asemenea, proiectul prevede şi realizarea unor infrastructuri în aer liber de joacă şi sport pentru copii şi tineret în Parcul Central al staţiunii.

„În mod concret, se realizează lucrări de construcţii aferente celor șapte obiecte de investiţie. Este vorba despre modernizarea străzilor Calea Transivaniei, în lungime de 1782 de metri, Strada Podu Verde pe o lungime de 1.291 de metri, Botanist Procopeanu Procopovici, pe o lungime de investiţie de 256 de metri și Ouşorului pe o lungime de 243 de metri. De asemenea, se realizează două locuri de joacă, de 2 448 de metri pătrați, respectiv de 259 de metri pătrați și un loc de fitness cu suprafața de 320 de metri pătrați”, a declarat primarul municipiului Vatra Dornei, Ilie Boncheș.

Edilul a subliniat că lungimea străzilor este de 3,572 de km, inclusiv trotuare, rigole și spaţii verzi, totalizând 35.327 de metri pătrați. De asemenea, locurile de joacă şi de fitness au o suprafață de 3.027  de mp.

„Lucrările la străzi presupun refacerea canalizării pentru apele pluviale, consolidarea infrastructurii de bază a străzilor, refacerea covorului asfaltic, reamenajarea trotuarelor prin lărgirea acestora şi marcarea pe ele a unor piste pentru biciclete, dar și marcarea trecerilor de pietoni cu pavaj tactil. Amenajarea celor două locuri de joacă și a celui de fitness presupune pregătirea suprafeţelor pentru montarea echipamentelor, inclusiv a covoarelor de cauciuc pentru protecţie la alunecări sau și la căzături ale copiilor”, a spus primarul Ilie Boncheș.

Trebuie precizat că valoarea proiectului este de 14.823.842,95 Lei, din care unitatea administrativ teritorială contribuie cu 296.476,86 Lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.