Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 6 decembrie, că a depus spre finanțare proiectul ce prevede amenajarea unui parc fotovoltaic.

Potrivit edilului, acesta este un proiect foarte important pentru municipalitate, întrucât va asigura energia electrică pentru instituțiile publice, unitățiloe școlare, iluminat public, dar și pentru transportul public local. Ion Lungu a mai spus că valoarea totală a proiectului este de 60,3 milioane de lei, din care peste 39 de milioane de lei este valarea eligibilă și peste 21,2  milioane de lei valoarea neeligibilă, sume care includ TVA.  Valoarea totală a proiectului a fost majorată cu 30% în ședința de îndată a Consiliului Local de marți, 5 decembrie, în urma unei hotărâri de guvern și a modificării Ghidului solicitantului.

„Valoarea neeligibă de 21,219 milioane de lei adică 4,264 de milioane de euro este compusă din două sume: suma cea mai mare, de 2,5 milioane de euro, care este un provizion pe care sper să nu-l accesăm și contribuția proprie a Primăriei de 1,75 de milioane de euro. În maxim doi ani, contribuția proprie a Primăriei se va amortiza. Vom  avea independență energetică, adică ne vom asigura autoconsumul la sediile Primăriei, la iluminatul public, școli și parte a transportului local. Apoi sunt șanse reale ca la licitație, având în vedere că acest gen de investiții sunt foarte căutate, să vină foarte mulți ofertanți astfel încât valoarea ofertei să scadă foarte mult”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.