Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 7 decembrie, că din cele 28 de familii evacuate din blocul din Burdujeni afectat de explozie, 22 au solicitat ajutoare financiare de urgență, iar șase au cerut apartamente în care să locuiască. 

Edilul recomandă oamenilor evacuați  să închirieze apartamente mobilate, menționând că municipalitatea va da banii pentru chirie și utilități, sub formă de ajutoare de urgență.

Ion Lungu a mai precizat că situația este foarte complicată și că oamenii ar putea reveni în locuințele lor chiar și într-un an și jumătate, promițând că atât el, cât și Primăria Suceava, îi vor sprijini cât va fi nevoie. 

„Nu vreau să panichez pe nimeni dar aceasta poate să fie o problemă de lungă durată. Poate să dureze un an, un an jumătate. Dacă se va mai putea consolida acel bloc. Asta va decide expertiza tehnică a celor de la Inspecția în Construcții.  Dacă expertiza va arăta că blocul se poate consolida atunci va trebui să facem demersuri să obținem bani de la Guvern.  Concluzionând, sunt alături de acei oameni, de drama lor, în primul rând ca și creștin. Nu vreau să-mi fac imagine din drama acestor oameni. Noi vrem să îi ajutăm pe oameni nu să facem exercițiu de imagine”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.