Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat marți, 26 mai, la București, la Ministerul Transporturilor, la o întâlnire cu ministrul Lucian Bode, cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș și cu ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, Costel Alexe pe tema „Lansarea și accelerarea proiectelor de infrastructură rutieră din Zona Moldovei”.

„Asociaţia «Moldova se Dezvoltă», din care face parte şi municipiul Suceava, este acceptată ca partener oficial în privinţa stabilirii strategiei infrastructurii rutiere în Zona Moldovei pentru Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Am susținut proiectele majore pentru Suceava, respectiv: Drumul de Mare Viteză Ploiesti-Buzau-Focșani-Pașcani -Suceava-Siret (cu posibilitatea transformării în autostradă; Autostrada A 8 Ungheni-Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș; Drumul de mare viteză Baia Mare-Suceava”, a transmis Ion Lungu.

Potrivit primarului sucevean, toate proiectele pot fi realizate pe fonduri europene nerambursabile.

„Am cerut celor trei miniștri să demareze cât mai urgent aceste proiecte vitale pentru zona Moldovei”, a mai transmis edilul sucevean Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.