Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la Ședința Anuală de Lucru a Adunării Eparhiale, care a avut loc la Sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.
S-au prezentat 25 de Rapoarte pe domenii de activitate, din care a rezultat ca activitatea pe anul 2022 a fost una amplă, eficientă și transparentă.
„Pentru anul 2023 vor demara proiecte importante la Arhiepiscopie, în primul rând proiectul de Consolidare și Reabilitare a clădirilor de la Mănăstirea Sfântul Ioan, lucrare care a fost licitată si adjudecată cu bani de la Ministerul Dezvoltării.
Un alt proiect important este legat de transferarea a 20 ha de teren pentru Ansamblul Arhiepiscopal al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, proiect legislativ care este în dezbatere în parlament, urmând să ajungă la Camera Deputaților care este cameră decizională.
Municipalitatea suceveană este și în acest an alături de unitățile de cult, de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, deja am aprobat sume de bani pentru lucrări la Arhiepiscopie și la finalizarea lucrărilor la Seminar.
De asemenea vom finaliza lucrările la parcarea din curtea mănăstirii pe care o facem în parteneriat cu Arhiepiscopia”, a transmis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.