Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că luni, 3 aprilie, a semnat la Ministerul Dezvoltării, contractul în valoare de 43 de milioane de lei, adică aproape 8,8 milioane de euro, pentru construcția tronsonului nr. 3 din ruta alternativă Suceava -Botoșani, investiție care va fi realizată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit edilului, contractul a fost semnat în prezența directorului general George – Alexandru Soare, cel care coordonează programul „Anghel Saligny”. Ion Lungu a precizat că proiectul constă în realizarea unui viaduct peste calea ferată în lungime de 1.015 de metri care va avea 41 de deschideri. El a arătat că pe fiecare deschidere vor fi câte 9 grinzi, cu lungimea de 24 m și lățimea de 0,93 m. Viaductul va avea partea carosabilă de 8 m și două trotuare de 1,5 m.

De asemenea, primarul a mai spus că lungimea totală a tronsonului va fi de 2.142 metri, iar valoarea viaductului se ridică la 78.221.969,43 lei, diferența de finanțat urmând să fie suportată de municipalitate. 

„Vom demara în perioada următoare licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții. Durata contractului este până la 31.12.2026 ”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.