Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat vineri, 12 octombrie, la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, care a avut loc la Oradea.

„S-au discutat probleme legate de:Codul Administrativ; Repartizarea cotelor din Impozitul pe venit, pentru anul 2019 (susținem o cotă de 66% pentru primării, 22% la consiliile județene și 12% într-un cont distinct la finanțe); Gestionarea deșeurilor”, a declarat edilul sucevean.

Acesta a solicitat sprijinul AMR în problema urgentării emiterii normelor metodologice de către Ministerul Mediului, pentru transferul pădurilor parc către autoritățile locale.

„De asemenea, am avut discuții punctuale cu primarul municipiului Oradea Ilie Bolojan referitoare la canalizația cablurilor, fluidizarea traficului rutier, consolidarea malurilor râului Criș și realizarea zonelor de recreere. Municipiul Oradea este un exemplu de bune practici la nivelul orașelor din România”, a mai declarat Ion Lungu.

De asemenea, acesta a propus conducerii AMR ca în perioada viitoare, o ședință a Comitetului Director să se desfășoare și la Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.