Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat la Cluj Napoca la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, cu Apostolos Tzitzikostas, președintele Comitetului Regiunilor din Europa, cu Matthew Baldwin, coordonatorul proiectului „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030″. Au mai participat la întâlnire și primari și președinți de consilii județene din România.
Potrivit edilului, principala problemă care s-a discutat a fost legată de gestionarea problemelor apărute din cauza războiului din Ucraina.
„Am solicitat în intervenția mea urgentarea decontării sumelor aferente ajutoarelor umanitare trimise în Ucraina, la Cernăuți, din sume care vin de la Uniunea Europeană, având în vedere că municipalitatea suceveană a depus dosarul cu documente justificative la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
De asemenea am convenit ca sumele ce se cuvin cetățenilor care au cazat persoane din Ucraina, să fie decontate de autoritătile locale și să fie recuperate de la guvern, pentru a asigura celeritate în decontarea acestor sume către cetățenii care au asigurat cazare și masă celor din Ucraina.
Domnul Prim-ministru și Președintele Comitetului Regiunilor au apreciat efortul depus de județul Suceava, prin HUB-ul de la Aeroportul Salcea și de municipiul Suceava prin ajutorul dat orașului Cernăuți.
Ne rugăm la Dumnezeu să se termine cât mai repede acest război nedrept și nemilos”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.