Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că anul acesta vor fi finalizate lucrările de construire la trei grădinițe din oraș, cu finanțare europeană. Este vorba despre Grădinița din Burdujeni Sat, din curtea Școlii Generale nr. 6, Grădinița din centru, de pe strada Dobrogeanu Gherea și cea din Ițcani, din curtea Școlii Generale nr. 7.

„În Burdujeni Sat suntem în faza cea mai avansată. Practic constructia este terminată, s-au finalizat licitațiile la dotări, s-au semnat contractele. Până la sfârșitul lunii august vom aduce și gazul metan. Va fi inaugurată la începutul noului an școlar.
În zona centrală, pe strada Dobrogeanu Gherea, se lucrează destul de bine, am început licitațiile pentru dotări, iar gradinița va fi dată în funcțiune până la 31.12.2021.
De asemenea, se lucrează foarte bine la gradinița din Ițcani, în curtea Școlii Generale Nr. 7. Până la sfârșitul anului va fi ridicată.
Mai pregătim pe fonduri europene înca două grădinițe noi, în Cartierul Obcini și în curtea Școlii Generale Nr. 1.
Totodată suntem destul de avansați cu documentația pentru o creșă nouă, cu 10 grupe, din cartierul Dealul Mănăstirii din Burdujeni.
Pentru municipaliate infrastructura școlară reprezintă o prioritate. Doamne ajută!”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.