Primarul  Ion Lungu anunță că pensionarii din municipiul Suceava vor circula gratuit cu mijloacele publice de transport în comun, începând cu 1 octombrie 2023. În acest sens, edilul lucrează la un proiect de hotărâre ce se va regăsi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. Ion Lungu a subliniat că această facilitate va fi acordată datorită reducerii prețurilor la energia electrică.

„Voi propune Consiliului Local ca începând cu data de 1 octombrie 2023, pensionarii din orașul nostru, indiferent de mărimea pensiei, să beneficieze de transport public gratuit. Această propunere vine în urma unei analize financiare. Astfel, am constatat că putem acorda abonamente gratuite pensionarilor, începând cu prima zi a lunii octombrie. Am luat în considerare faptul că balanța financiară permite acest lucru. Ținând cont că s-a redus prețul la energia electrică și că suntem aproape de depunerea proiectului privind construirea unui parc fotovoltaic ce va asigura energia electrică pentru autoconsumul municipalității, am decis să propun în Consiliul Local ca, începând cu 1 octombrie 2023, pensionarii din municipiul Suceava și subliniez, cu tot respectul, din municipiul Suceava să circule gratuit”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul a adăugat că acest lucru a fost promis în urmă cu mai mult timp, însă din cauza creșterii prețurilor nu a fost posibil. 

„Este un lucru bun pentru TPL, pentru că va crește numărul de călători, dar și pentru fluidizarea traficului din orașul nostru. Municipalitatea nu va fi atât de afectată pentru că putem vorbi de o creștere a veniturilor”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.